ARBEIDSLIV

Jotne-gruppen får ny sjef

7. nov. 2000 - 07:00

Unum kommer fra stillingen som administrerende direktør i Kværner Process Systems (KPS), som han var med å starte i 1989.

– Ansettelsen av Unum er ledd i en større internasjonal satsning, forteller styreformann Jon Aage Sørensen, som etablerte Jotne i 1982.

I tillegg til notering på Oslo Børs, har Jotne klare internasjonale målsettinger:

– Vi vil satse på samarbeid med internasjonale selskaper som ønsker leveranser til det norske offshoremarkedet, og være deres innfallsport. Samtidig ønsker vi å bli representert i de viktigste olje- og gassentere i verden, forteller Unum.

Sørensen fremholder videre selskapets satsing på teknologi og produktutvikling, både gjennom egen virksomhet, oppkjøp og samarbeid med andre selskaper. For å nå disse målene planlegger Jotne A/S en større aksjeemisjon på det åpne markedet.

– Jeg er sugen på nye utfordringer. Jeg er en entreprenørtype som liker å bygge opp nye virksomheter, og jeg tror det er mulig å gjøre noe lignende med Jotne-gruppen som vi gjorde med KPS, kommenterer Arnfinn Unum selv.

Jotne-gruppen ble startet i 1982 med basis i engineeringtjenester. Senere er flere tradisjonsrike industribedrifter og mekaniske verksteder i Oslofjordområdet innlemmet i gruppen. I dag omfatter Jotne-gruppens virksomheter i tillegg programvareutvikling og finans.

Selskapene i Jotne-gruppen har totalt cirka 220 ansatte, og omsatte for 150 millioner kroner i 1999.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.