BYGG

Jostein Korsnes blir daglig leder for arkitektkontoret Dark Stavanger

– Jeg har fulgt med på Dark i mange år, sier Korsnes.

Jostein Kornes starter i den nye jobben 1. juli.
Jostein Kornes starter i den nye jobben 1. juli. Foto: Dark Arkitekter
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
27. juni 2019 - 10:18

Dark Stavanger ble startet høsten 2018 og har i skrivende stund 11 ansatte. Det tverrfaglige kontoret har både arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter.

Kontoret er en del av Dark-gruppen, som består av Zinc interiørarkitekter, som nylig designet Googles og Microsofts nye kontorer, Lark Landskap og Dark Arkitekter, som blant annet har tegnet prisbelønte Oslo Skatehall og flere av byggene i Barcode.

Jostein Korsnes har de siste 12 årene ledet arkitektgrupper i Bergen og Stavanger og vært kontorleder hos Asplan Viak i samme region. Han overtar etter Gunn Elin Smørdal Birkenes, som har vært midlertidig daglig leder siden januar. Birkenes fortsetter i Dark Stavanger som partner, men skal ut i permisjon grunnet etterutdanning.

Daglig leder for Dark Stavanger må kunne forstå den lokale kulturen og verdiene i konsernet, som inkluderer det å se på de ansatte som like viktige som kundene, sier Birkenes i en pressemelding om nyansettelsen.

Jostein Korsnes mener måten vi bor i på i byene og gjenbruk er to viktige utfordringer i bransjen.

– Offentlige oppdragsgivere vil bli mer opptatt av hvordan vi forvalter tilgjengelige ressurser i eksisterende bygg, mener Korsnes.

– Byggherrene trenger fagmiljøer som kan utvikle prosjekter med sosial bærekraft, miljøansvarlige valg og livskvalitet. Et eksempel er hvordan ensomhet stadig trekkes fram som en av de største sosiale utfordringene i byene våre. Her kan arkitekter bidra med avgjørende innspill, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.