SAMFERDSEL

Jordskred i Kåfjord – kommunen har satt kriseledelse

Det har gått et jordskred fra fjellpartiet Indre Nordnes sør for Nordnestunnelen i Kåfjord kommune i Troms. Ni beboere i fire hus er evakuert.

Her har det gått ras, opplyser Kåfjord kommune i en pressemelding mandag.
Her har det gått ras, opplyser Kåfjord kommune i en pressemelding mandag. Foto: NVE
14. juni 2021 - 10:28

Kommunen har satt kriseledelse og er i kontakt med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), politiet og Statens vegvesen, opplyser Kåfjord kommune i en pressemelding mandag.

– Jordskredet har gått over veien til to husstander, og de er sperret inne, sier ordfører Bernt Lyngstad til NRK. Ifølge ordføreren er jordskredet større enn tidligere skred i området.

Alle de fire husstandene på Indre Nordnes med til sammen ni beboere ble midlertidig evakuert mens skredfaren vurderes. Kriseledelsen hadde møte klokken 12 for å vurdere situasjonen og eventuelt behov for ytterligere evakuering.

– Sånn som vi vurderer det nå, så er det ingen umiddelbar fare for at eiendom skal bli tatt, sier Roald Elvenes i NVE til NRK.

Han sier det dreier seg om et flomskred som har fulgt et gammelt bekkeløp, og at det har spredt seg nede ved bebyggelsen og gått ned mot veien. E6 på stedet er delvis fremkommelig.

Indre Nordnes er ifølge NVE et ustabilt fjellparti som ligger på østsiden av Lyngenfjorden i Kåfjord kommune. Det ligger langs samme fjellside som de ustabile fjellpartiene Jettan og Midtre Nordnes.

Flere helikoptre beveger seg over et område vest for Bergen, hvor det har vært en helikopterulykke onsdag kveld.
Les også

Seks personer heist opp etter helikopterulykke i sjøen vest for Sotra

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.