IT

Jon Bing er død

Forfatter og professor Jon Bing er død, 69 år gammel, melder Dagbladet.

 Forfatter og professor Jon Bing er død. Her fra en paneldebatt om piratkopiering i 2010.
Forfatter og professor Jon Bing er død. Her fra en paneldebatt om piratkopiering i 2010. Bilde: Lynau, Jan Petter/VG
15. jan. 2014 - 12:55

Jon Bing regnes som en foregangsmann innenfor internasjonal rettsinformatikk og er knyttet til Senter for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

Bing har sammen med Tor Åge Bringsværd gitt ut en rekke bøker innenfor science fiction-sjangeren. Han har også forfattet en rekke faglitterære bøker.

– Ur-nerden

Jon Bing har også vært en engasjert og ofte benyttet etikkekspert innenfor teknologi og opphavsrett.

– Takk for alt til ur-nerden i norsk offentlighet, mannen som lærte oss at IT var fremtiden, skriver astrofysiker Eirik Newth på Twitter.

Jon Bing ble utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 1999, var æresdoktor ved Stockholms universitet og Københavns Universitet og har vunnet flere forfatterpriser – blant annet Rivertonprisen og Brages hederspris. Som tredje nordmann i historien er han innehaver av Nordisk juristpris.

Pioner

Jon Bing fikk også Telenors forskningspris for sitt pionerarbeide og bidrag både nasjonalt og internasjonalt for fagområdet knyttet til data, telekommunikasjon og juss.

Jon Bing var født i Tønsberg, men vokste opp i Trondheim, dit familien flyttet fra Kragerø da han var tre år gammel. Han har bodd i Oslo i en årrekke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.