MOTOR

Jomfrutur for Airbus' superjumbo

Singapore Airlines er det første flyselskapet som tar i bruk superjumboen A380 fra Airbus. Her takser flyet før avgang på jomfruturen 25. oktober fra Changi Airport i Singapore til Sydney i Australia.
Singapore Airlines er det første flyselskapet som tar i bruk superjumboen A380 fra Airbus. Her takser flyet før avgang på jomfruturen 25. oktober fra Changi Airport i Singapore til Sydney i Australia. Bilde: VIVEK PRAKASH
25. okt. 2007 - 15:07

Singapore (NTB-AFP-Reuters): Verdens største passasjerfly, Singapore Airlines’ første Airbus A-380, tok torsdag av på sin kommersielle jomfrutur.

Den enorme superjumboen hadde med seg 471 passasjerer fordelt på to etasjer på den sju og en halv times lange flygingen til Sydney i Australia.

Veldedighetstur

Passasjerene hadde kjøpt sine billetter i en auksjon som innbrakte flere millioner dollar som Singapore Airlines gir til veldedige formål.

Den dyreste billetten var det briten Julian Hayward som kjøpte. Han betalte over 100.000 dollar og ble derfor den første som fikk gå om bord i flyet og sette seg på sitt sete 1A.

Ikke akkurat Norwegian

Den billigste billetten gikk til østerrikske Georg Burdicek, som bare betalte 560 dollar for å være med på den historiske flygingen.

Flyet hadde med seg to kjøkkensjefer, en fra Singapore og en fra Sydney, som serverte passasjerene en sjampanje-brunsj. Årgangsviner og kaviar sto også på menyen.

London og Tokyo

Etter den luksuriøse jomfruturen med de spesielt inviterte gjestene settes flyet inn i vanlig kommersiell drift på Sydney-ruta. Flyginger til London innledes i februar, og deretter er det mulig den neste ruta blir til Japan.

Singapore Airlines fikk den første superjumboen levert fra Airbus nesten to år etter planen på grunn av problemer under produksjonen. Utsettelsene førte til økonomiske problemer, rokeringer i ledelsen og avskjedigelse av 10.000 ansatte. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.