NYHETER

Jobbet døgnet rundt på E18-anlegg

Arbeidstilsynet og Statens Vegvesen likte langt fra det de fant da de i forrige uke aksjonerte mot transportfirmaet Mültitrans på E18-anlegget Grimstad - Kristiansand. Nå blir firmaet politianmeldt.

Nye E18 Grimstad - Kristiansand.
Nye E18 Grimstad - Kristiansand. Bilde: Thor Søndenaa
Thor Søndenaa
30. juni 2009 - 14:33

- Sterkt urovekkende, sier seniorinspektør Alf Helgeland i Arbeidstilsynet om et funn som viser en arbeidstid 19,5 timer i løpet av et døgn. Han har flere eksempler 14 - 17 timer i døgnet. Lovverket tillater maksimalt 13 timer.

Funnene så langt viser grove brudd på regelverket både i fjor og i år - senest i mai. Man mistenker også at kjøre- og hviletidsbestemmelsene er blitt brutt. Arbeidstilsynet vil nå gå til politianmeldelse av Mültitrans for brudd på arbeidstidsbestemmelsene og fordi firmaet bevisst har forsøkt å skjule dette i sin bokføring ifølge Helgeland.

Statens Vegvesen arbeider med å innhente nødvendige opplysninger ifølge Sigve Austenå ved Arendal Trafikkstasjon. Ved grove overtredelser av regelverket kan det også her bli aktuelt med politianmeldelse.

Mültitrans kom inn som transportør på E18-anlegget da Reinhold Meister trakk seg ut i fjor. Agderposten forteller om er turbulent forhold mellom arbeidsgiver og arbeidstakere i Mültitrans. Advokat Arvid Kjærvik i Kristiansand sier til Våre Veger at han arbeider med et krav mot firmaet fra flere tyske sjåfører vedrørende manglende utbetaling av overtidsgodtgjøring og feriepenger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.