NETTARKIV

Jobber tungt med lettmetall

12. feb. 2002 - 12:26

Oljeproduksjonen og landbruket sørger for at Norsk Hydro i 2001 går med solide 21,5 milliarder kroner i overskudd før skatt. Dette er en nedgang på 6,5 milliarder kroner i forhold til året før. Nedgangen skyldes gjennomsnittlig lavere oljepris for 2001 og at selskapet i liten grad hadde ekstraordinære inntekter fra salg av virksomheter i fjor. Årsresultatet inkluderer 700 millioner i avskrivning på grunn av at selskapet la ned magnesiumvirskomheten på Herøya.

Norsk Hydro lettmetaldivisjon sliter med lave priser og lav fortjeneste. - Vår første prioritet er å få lettmetallvirksomhetene mere lønnsomme gjennom en omstrukturering i forbindelse med fusjonen med tyske VAW, sier generaldirektør Eivind Reiten. Han presiserer at Hydro fortsatt ikke tilfredsstiller de kravene som er satt til inntjening i selskapet.

Reiten tror ikke at Alcan kan vinne frem med sitt syn om forkjøpsrett i forbindelse med overtagelsen av valseverket AluNorf. - Dette sjekket vi før vi ingikk avtale med VAW. Risikoen på dette området er vært begrenset.

Hydro har begynt å høste av sine utenlandsinvesteringer i olje. Produksjonen av olje og gass øker fordi Girassol-feltet utenfor Angola kom i produksjon i fjor høst. I tillegg begynte produksjonen på kanadiske Terra Nova i januar. Oljeproduksjon på norsk sokkel er ventet å holde seg stabil for neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.