NYHETER

Jobb til Roy-Yngve Thomassen på fv 98

Roy-Yngve Thomassen fra Alta skal utbedre 2,3 km av fylkesveg 98 på Ifjordfjellet i Finnmark. Kontrakten blir underskrevet i nær framtid. Den har en verdi på ca. 38 millioner kroner.

Denne vegen er det ikke lett å holde åpen når vinterstormene setter inn. Når Røy-Yngve Thomassen har fullført arbeidet sitt, blir det mye lettere. (Foto: Google)
Denne vegen er det ikke lett å holde åpen når vinterstormene setter inn. Når Røy-Yngve Thomassen har fullført arbeidet sitt, blir det mye lettere. (Foto: Google)
7. mai 2012 - 17:42

De 2,3 kilometrene går langs vannet Skadjajávri. Strekningen har betegnelsen Parsell 2. I hovedsak skal vegen ligge der den ligger nå, men skjæringer og fyllinger blir slaket ut, vegen blir lagt høyere i terrenget, og vegbredden blir økt til 6,5 meter.. Sprengstein til oppbygging av vegen skal tas fra sidetak i nærheten av traséen. Totalt uttak av stein er beregnet til ca. 80 600 kbm.

Som navnet ikke antyder, er Parsell 2 den fjerde parsellen som utlyses i forbindelse med utbedringen av fylkesveg 98. Nummeret henviser til geografisk plassering. Parsellen er den andre målt fra det  vestre endepunktet for vegen over Ifjordfjellet, som ligger innerst i Ifjorden i Lebesby kommune.

Jobben må fullføres høsten neste år. Det er ingen delfrister, men værforholdene på disse breddegradene er så tøffe vinterstid at arbeidet bare blir utført i sommerhalvåret. Det betyr at vegen må være justert og klar for brøyting før entreprenøren tar pause for vinteren.

Vegstrekningen over Ifjordfjellet er tre mil lang. Inntil for få år siden hadde den en standard som gjorde det vanskelig å holde den åpen om vinteren. Etter hvert skal alle de tre milene oppgraderes til helårsveg. De tre første kontraktene har gått til HAB Construction fra Bærum. Dette firmaet var det eneste konkurrenten til Roy-Yngve Thomassen, men anbudet lå nesten 20 prosent høyere.

Oppgraderingen av fylkesveg 98 er prosjektert av Statens vegvesen i egenregi. De to første parsellene er fullført, den siste fullføres til høsten. Ytterligere to parseller skal utbedres før fylkesveg 98 får standard som helårsveg over hele Ifjordfjellet.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.