ARKIVNYHETER

Jevnt mellom AF Skandinavia og NCC

Inntil videre er kjørebanen det eneste tilbudet til myke trafikanter på riksveg 172 mellom Svingen og Fråstad. Fotgjengere som føler seg trygge her, tror på julenissen.
Inntil videre er kjørebanen det eneste tilbudet til myke trafikanter på riksveg 172 mellom Svingen og Fråstad. Fotgjengere som føler seg trygge her, tror på julenissen.
2. nov. 2007 - 18:48

AF Skandinavia ligger lavest med 27,801 millioner kroner. NCCs anbud er på 27,942 millioner. Tredje og siste anbyder er PEAB, som er sjanseløs med 42,591 millioner.

Prisene er ikke som ille som byggeleder Nils Lysbakken i Region Øst fryktet på bakgrunn av alle sjokkene Vegvesenet har fått i det siste, men han så gjerne at de hadde vært et par millioner lavere.

Den som får jobben skal anlegge gang/sykkelveg langs riksveg 172 mellom Fråstad og Svingen holdeplass på Kongsvingerbanen i Fet kommune. Strekningen er ca. 1 400 meter lang. Vegvesenet var forberedt på at man kunne bli nødt til å redusere lengden på g/s-vegen hvis anbudene ble altfor høye. Nærmest Fråstad er rv 172 helt rett og oversiktlig, og beboerne langs vegen har andre muligheter til å ta seg fram til fots. Det er derfor mulig å kutte ut g/s-vegen på denne strekningen uten veldig store konsekvenser, men etter anbudsåpningen ser det ikke ut til at det blir nødvendig.

Prosjekteringen er utført av Fasit i Hafslo i Luster kommune. Arbeidet skal være fullført om to år. Den romslige byggetiden skyldes vanskelig topografi. Vegen er svingete, og skråningene er bratte. Til sammen 2 000 kvm spunt skal slås ned.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.