ARKIVNYHETER

Jevne anbud på husflytting i Trondheim

Ikke alle husene som er markert med rødt må flyttes eller rives. Entreprenøren har valgt en metode som medfører at noen av dem kan stå i hele byggetiden.
Ikke alle husene som er markert med rødt må flyttes eller rives. Entreprenøren har valgt en metode som medfører at noen av dem kan stå i hele byggetiden. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
17. nov. 2009 - 14:37

Nest lavest er Teknobygg med et anbud på 20,974 millioner, nr. tre er Grunnarbeid AS som vil ha 23,488 millioner. Flere anbydere var det ikke.

Vestre del av Strindheimtunnelen skal støpes i åpen byggegrop. Før gropen kan graves ut, må verneverdige hus over traséen flyttes.

Anbudssummene er vesentlig lavere enn Vegvesenet først kalkulerte med. Grunnen er at man regnet med at mellom seks og ti hus skulle flyttes. Antallet var avhengig av hvordan entreprenøren som skal støpe løsmassetunnelen valgte å løse oppgaven. NCC fikk kontrakten, men valgte en løsning som innebærer at bare fem hus blir flyttet.

Husene skal løftes av grunnmuren og lagres på en parkeringsplass 500 meter vekk fra anleggsplassen. Operasjonen blir gjennomført neste sommer. De fem trehusene skal stå i 2-3 år før de flyttes tilbake.

Ytterligere åtte hus berøres av tunnelbyggingen. Seks trehus vil bli stående på kanten av byggegropa. De blir ubebodd i lengre perioder av byggetiden. To betongbygg står i traséen, en kirke og et bolighus. De er for tunge til å bli flyttet, så de blir revet og bygd opp igjen.

Flytteoppdraget omfatter opsjon på gjenoppbygging av kirken og bolighuset, foruten ombygging av en midlertidig kirke som erstatning for den som rives, og utbedring av skader som måtte oppstå på bygninger ved og over tunnelen. Riving av kirken og bolighuset inngår ikke i opsjonen, det gjøres av NCC.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.