NYHETER

Jevn kamp om tunnelportaler i Torsken

Det er stor interesse og jevn kamp om portalene til Ballesvikskartunnelen i Torsken i Troms. Seks entreprenører har gitt pris. Lavest av dem ligger NCC, som vil ha 26,981 millioner kroner for jobben. 

Ballesvikskartunnelen er markert med stiplet svart linje. Den drives av NCC, som også har gitt det laveste anbudet på støp av portalene. (Ill.: Statens vegvesen)
Ballesvikskartunnelen er markert med stiplet svart linje. Den drives av NCC, som også har gitt det laveste anbudet på støp av portalene. (Ill.: Statens vegvesen)
21. nov. 2012 - 14:48

Nest lavest ligger Mesta med et anbud på 27,791 mill. Deretter følge Implenia (28,613 mill.), Storegga Entreprenør fra Bardufoss (28,791 mill.), E. Pihl & Søn (29,055 mill.) og HAK Entreprenør fra Alta (32,165 mill.).Prosjektleder Geir Østvik er godt fornøyd både med deltagelsen og prisene. Han fryktet at de ville ligge høyere slik markedet er nå.

Fristen for ferdigstillelse av portalene var opprinnelig satt til 1. juli neste år. Etter henvendelser fra entreprenører ble det utsatt til 1. september.

- Entreprenørene ville har fristforlengelse for å slippe å ha to sett med forskalingsutstyr og to lag med mannskap. De mente de kunne gjøre jobben billigere hvis de slapp å støpe begge portalene samtidig. Vi kom fram til at vi godt kunne utsette fristen et par måneder hvis vi kunne holde prisene nede, sier Geir Østvik.

At NCC ligger lavest er neppe noen overraskelse. Samme firma driver tunnelen.

Ballesvikskartunnelen ligger i Torsken kommune like ved kommunesentret Gryllefjord. Den er 843 meter lang. Portalene skal bli 63 og 43 meter lange. Entreprisen omfatter også støp av et betongbygg på 70 kvm i en nisje i tunnelen.

Tunnel åpnes for trafikk i desember neste år.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.