ARKIVNYHETER

Jevn kamp om stor jobb på E 6

Alt tyder på at det blir AF Gruppen eller Hæhre Entreprenør som skal sprenge tunnel og utvide E 6 mellom Øyer og Tretten.
Alt tyder på at det blir AF Gruppen eller Hæhre Entreprenør som skal sprenge tunnel og utvide E 6 mellom Øyer og Tretten. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
15. okt. 2009 - 15:39

Skanska ligger rett bak de to laveste med 694 millioner. Derfra er det et kjempehopp til nr. fire som er et arbeidsfellesskap mellom NCC og Håkanes. Det har gitt et anbud 789 millioner. Veidekke og Anlegg Øst fra Lillehammer har også gitt et felles anbud, som er på 810,5 mill. Helt sist ligger Reinertsen Anlegg med 883,4 mill.

Oppdraget består i å drive og sikre en 3,85 km lang tunnel, og utvide 8,5 km to-feltsveg i dagen for å gi plass til midtrekkverk og forbikjøringsfelt.

Dagstrekningen har en bredde som varierer mellom 8 og 9 meter. Nå blir den utvidet til minst 13,5 meter. På forbikjøringsfeltene blir bredden 17,5 meter. Gjennom tunnelen blir det midtfelt i stedet for midtdeler. Profilet blir T 10,5.

Vedståelsesfristen går ut 15. januar neste år, men Vegvesenet håper på anleggstart i desember. I så fall kan jobben være unnagjort tre år senere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.