NYHETER

Jevn kamp om rekkverk i Akershus

To nabofirmaer kniver om kontrakten på utskifting av rekkverk i Akershus. En halv prosent skiller anbudene. Mesta har fått kontrakten på kantsteinsarbeider i samme fylke.

Det er fortsatt mange kilometer rekkverk med trestolper langs fylkesvegene i Akershus. Noen av dem blir skiftet ut med stolper med sigma-profil før året er omme. (Foto: Anders Haakonsen)
Det er fortsatt mange kilometer rekkverk med trestolper langs fylkesvegene i Akershus. Noen av dem blir skiftet ut med stolper med sigma-profil før året er omme. (Foto: Anders Haakonsen) Bilde:
25. juli 2014 - 20:31

Det laveste anbudet på rekkverkutskifting er gitt av Trygg Vei fra Nedre Eiker. Det er på 13,876 millioner kroner. Veisikring fra Drammen, som holder til et par kilometer lengre vest, vil ha 13,947 mill. for jobben.

Tredje og siste anbyder er Billerud & Løhren fra Eidskog, som trolig er sjanseløs med et anbud på 20,936 mill.

Oppdraget omfatter rehabilitering og utskifting av rekkverk på fylkesvegnettet i Akershus. Det meste av arbeidet blir utført i Romerike og Follo.

Arbeidet vil bestå i å fjerne og rette opp gammelt rekkverk og sette opp nytt.

Det nye rekkverket består av stålstolper med sigma-profil og skinner med w-profil. Rekkverkene som blir skiftet ut har også skinner med w-profil, men noen av de gamle stolpene er av plast eller tre.

Til sammen ca. 20 km rekkverk skal rives og fjernes og tilsvarende lengde skal monteres. Oppdraget omfatter også levering og montering av ca. 100 støtputer.

Mestas kontrakt omfatter rehabilitering og setting av ny kantstein på riks- og fylkesvegnettet i Akershus. Kontraktsummen er på 14,946 millioner kroner.

Ytterligere fire entreprenører meldte sin interesse for dette oppdraget. En av dem ga et anbud som var mye lavere enn Mestas, men det måtte avvises fordi en post var utelatt.

Mesta skal skifte ut 7 km kantsein og reasfaltere tilhørende fortau. Til sammen 10 000 kvm fortau skal avrettes og påføres nytt dekke. Prosjektet omfatter også riving og reetablering av trafikkøyer og oppgradering av noen busslommer til universell utforming. Det meste av arbeidet utføres på Romerike og i Asker og Bærum.

Begge oppdragene skal fullføres i år.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.