ARKIVNYHETER

Jevn kamp om Økerntunnelen - Veidekke lavest

Denne delen av Østre Aker vei skal legges i kulvert innen 2013. Hvem som skal gjøre det er høyst usikkert. Kampen står mellom Veidekke, Skanska og AF Gruppen.
Denne delen av Østre Aker vei skal legges i kulvert innen 2013. Hvem som skal gjøre det er høyst usikkert. Kampen står mellom Veidekke, Skanska og AF Gruppen. Bilde: Anders Haakonsen
3. apr. 2009 - 13:46

Ytterligere to entreprenører deltok i konkurransen, men de er sjanseløse. NCC vil ha 576,6 mill., mens det danske selskapet E. Pihl & Søn vil ha 560,6 mill.

Oppdraget ble utlyst med tildelingskriterier. Det betyr at entreprenørene ikke bare konkurrerer på pris, de skal også belyse konkrete forhold som blir spesifisert i konkurransegrunnlaget. Disse kalles tildelingskriterier i Vegvesenets terminologi.

På dette prosjektet er det gjennomføring og hensynet til miljøet som er tildelingskriterier. En entreprenør kan få opptil 12,5 millioner kroner i fradrag fra anbudssummen hvis Vegvesenet er fornøyd med besvarelsen. I motsatt fall kan det bli opptil 12,5 millioner i tillegg. Ved evaluering av besvarelsene teller gjennomføring 80 % og miljøhensyn 20 %.

Entreprisen omfatter arbeid flere steder på Sinsen-Ulvenprosjektet. Støping av Økerntunnelen blir den største jobben. Det er en 320 meter lang kulvert som skal føre Østre Aker vei under det nye lokalvegnettet på Økern. Den som får kontrakten skal også støpe en rampe fra Østre Aker vei til Ring 3 og 130 meter av kulverten i søndre ende av Lørentunnelen.

Entreprisen omfatter også arbeid på vestsiden av Ring 3. Her skal det etableres en ny rundkjøring, og kabler og ramper skal legges om.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.