ARKIVNYHETER

Jevn kamp om den gamle Kråkerøybrua

BMO Entreprenør fra Kongsberg har gitt det laveste anbudet på rehabilitering av denne brua.
BMO Entreprenør fra Kongsberg har gitt det laveste anbudet på rehabilitering av denne brua. Bilde: Anders Haakonsen
8. mars 2011 - 16:31

BMO Entreprenør holder til i Kongsberg. Consolvo fra Lier er like bak med 12,579 mill. Deretter følger et annet Lier-firma - Norpox Rehab - som vil ha 13,971 mill. for jobben. Høyest ligger Ypsilon Contractors med 15,118 mill.

Kråkerøybrua er en klaffebru over Vesterelva, som er et sideløp til Glomma. Brua sto ferdig i 1957. Nå er en ny klaffebrua over Vesterelva under bygging. Da den jobben ble lyst ut for to år siden, var rehabilitering av den gamle brua med i entreprisen. Denne brua viste seg imidlertid å være i langt dårligere forfatning enn man regnet med. Etter en nærmere vurdering kom Vegvesenet fram til at rehabiliteringen ble så omfattende at den måtte settes ut på egen entreprise.

På grunn av bruas dårlige forfatning har Vegvesenet bestemt at klaffene skal ligge nede inntil videre. Dette har ingen store konsekvenser for båttrafikken. Det er stort sett fritidsbåter som går under brua, og seilingshøyden er stor.

Trafikken oppå brua skal gå som normalt fram til begynnelsen av august. Da blir den stengt. Det får heller ingen store konsekvenser. Den nye klaffebrua over Vesterelva er klar til bruk før den tid.

I september blir gammelbrua gjenåpnet, og innen 1. november skal rehabiliteringen være fullført.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.