NYHETER

Jevn kamp i Kvam

Kampen om det femte oppdraget i Kvammapakken er jevn. GSB Entreprenør har gitt et anbud på 33,122 millioner kroner. Det holder til en ledelse på 7 promille.

Her er det enkelt å anlegge gang/sykkelveg. Lengre vest kreves det store masseuttak. GBS Entreprenør har en knapp ledelse i kampen om jobben. (Foto: Google)
Her er det enkelt å anlegge gang/sykkelveg. Lengre vest kreves det store masseuttak. GBS Entreprenør har en knapp ledelse i kampen om jobben. (Foto: Google)
29. mars 2015 - 22:48

På andreplass ligger Bertelsen & Garpestad, som vil ha 33,355 mill. for jobben.

Seks entreprenører deltar i konkurransen. Som vanlig er når det gjelder oppdrag av denne størrelsen, er det sterk lokal dominans.

GBS Entreprenør holder til i Kvam kommune. Av de øvrige anbyderne kommer ytterligere tre fra Hordaland. Kjosås Maskin fra Kvam har tredjeplass med 34,313 mill. Deretter følger Implenia (34,750 mill.), Åmodt Entreprenør fra Askøy (37,106 mill.) og Magne Hope Entreprenørforretning fra Austrheim (38,900 mill.).

Den som får kontrakten skal anlegge gang/sykkelveg langs fylkesveg 7 øst for Norheimsund. Strekningen er ikke stort mer enn en kilometer lang, men prosjektleder for Kvammapakken, Rolf Harkestad er likevel ikke sjokkert over prisene. - De er som ventet, sier han.

Årsaken til forventningen om høye priser er store masseuttak. Fylkesveg 7 følger Hardangerfjorden gjennom sidebratt terreng. På sjøsiden er det mye bebyggelse på en del av strekningen. For å unngå store inngrep og eiendomserverv skal vegutvidelsen skje på den andre siden. Det betyr at skjæringer må utvides. Uttaket av stein blir betydelig større en det som trengs på anlegget. Overskuddsmassen skal deponeres for senere bruk på andre deler av Kvammapakken.

Strekningen som får gang/sykkelveg, går mellom Skipadalen og Evighetssvingen. Kvam kommune deltar i finansieringen fordi det skal legges VA-ledninger på hele strekningen.

Gang/sykkelvegen får en total bredde på 3,5 meter. Hver av skuldrene blir 25 cm bred. Bredden på rabatten mot kjørebanen blir ca. en meter.

Asplan Viak har utført prosjekteringen. Den som får kontrakten, må gjøre seg ferdig innen 1. juni neste år.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.