Jesper Wiig blir ny samferdselsdirektør i Møre og Romsdal

Jesper Wiig (39) er ansatt som ny samferdselsdirektør i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Jesper Wiig blir ny samferdselsdirektør i Møre og Romsdal.
Jesper Wiig blir ny samferdselsdirektør i Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. okt. 2023 - 14:33

Wiig er i dag seksjonsleder for FREM Drift og har blant annet ansvar for anskaffing og drift av buss-, båt- og fergetjenester i Møre og Romsdal.

- Det er en utrolig god motivasjon at jeg nå skal få være med å lede og utvikle samferdselområdet gjennom stillingen som samferdseldirektør, sier Wiig. – Jeg er beskjeden til å få være øverste leder for en svært viktig del av samfunnsmaskineriet i Møre og Romsdal hvor jeg får jobbe sammen med dyktige fagfolk som bygger, forvalter og drifter veinettet, og som får folk betrygget frem til jobb og skole. Og så er det jo interessant å skulle jobbe i spenningsfeltet mellom politikk og administrasjon.

Wiig har en mastergrad i rettsvitskap fra UiB og blant annet gått lederutviklingsprogrammer ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Fylkeskommunedirektør Toril Hovdenak er glad for å få Jesper Wiig inn som samferdseldirektør:

- Med Jesper Wiig som samferdseldirektør får fylkeskommunen en leder for samferdselområdet som brenner for å utvikle både kollektiv- og veiområdet på en måte som tjener både innbyggere og næringsliv i fylket. Jesper har lang erfaring fra samferdselområdet, men blir likevel den yngste i fylkeskommunedirektøren sin ledergruppe. Han har et godt blikk for fylkeskommunen sine samlet utfordringer og muligheter og vil bidra på en god måte også her, sier Hovdenak.

Jesper Wiig starter 1. januar i jobben som samferdseldirektør. Assisterende samferdseldirektør Magne Vinje er konstituert i stillingen fra 1. oktober og inntil Wiig er på plass.

Administrerende direktør i Forskningsrådet, Mari Sundli Tveit, deler ut årets siste støttemidler til flere bedrifter som forsker på energieffektivisering.
Les også

Forskningsrådet tildeler Freyr og Morrow 17 millioner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.