Jens gjennomgår energipolitikken

Jens gjennomgår energipolitikken
STILLER KRAV: Industri Energi-leder Leif Sande stiller klare krav til Jens Stoltenbergs energipolitikk. Nå vurderer statsministeren å sette ned et utvalg som skal gå gjennom hele energipolitikken. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland

De siste dagene har fagbevegelsen plaget sine egne med krav.

Billigere strøm, gasskraft uten rensing og en mer helhetlig og forutsigbar energipolitikk er sentrale krav fra LO og Industri Energi, som nå har landsmøte.

Jens Stoltenberg på Industri Energis landsmøte 2010
Jens Stoltenberg på Industri Energis landsmøte 2010 Kjetil Malkenes Hovland

I går gikk statsministeren langt i å innfri ett av kravene, det om en helhetlig gjennomgang av energipolitikken.

Vurderer energiutvalg

– Det er en interessant tanke det Leif Sande, Roar Flåthen og andre har tatt til orde for, nemlig en gjennomgang av energipolitikken, sier Stoltenberg til Teknisk Ukeblad.

Det var i sin tale til Industri Energis landsmøte at Stoltenberg kom med utspillet, som høstet applaus fra de tillitsvalgte i salen.

– Lover du en ny energimelding?

Jens Stoltenberg på Industri Energis landsmøte 2010
Jens Stoltenberg på Industri Energis landsmøte 2010 Kjetil Malkenes Hovland

– Jeg lover ikke noe nå, men det er en interessant tanke, og de skal få et svar. Roar Flåthen snakket ikke først og fremst om en melding, men en gjennomgang eller et utvalg. Det skal vi nå gå gjennom, og de skal få et svar, sier Stoltenberg.

Glad for signalene

Det kommer en oljemelding våren 2011, men energibransjen og industrien etterlyser også en langsiktig energimelding fra regjeringen. Det er fortsatt uvisst om og når dette kommer, og statsministeren har ikke meldt noen slik melding så langt.

Leder Leif Sande i Industri Energi er likevel glad for signalet om et utvalg som skal se på energipolitikken og spørsmålene som fagbevegelsen ønsker svar på.

– Det er veldig bra. Det er akkurat det vi trenger, en gjennomgang av energipolitikken, sier Leif Sande, leder for Industri Energi, til Teknisk Ukeblad.

Les mer om: