IT

Jakter på videoselskap

JAKT: Konserndirektør Rune Falstad i Atea ser etter selskaper med rett kompetanse og teknologi.
JAKT: Konserndirektør Rune Falstad i Atea ser etter selskaper med rett kompetanse og teknologi. Bilde: Atea
Espen Zachariassen
29. apr. 2009 - 14:08

Atea

Nordens største aktør på produkter og tjenenster innen IT-infrastruktur.

Har en markedsandel på 12 prosent i Norden.

4500 ansatte i 71 byer

Med et trangt marked satser Atea på oppkjøp for å vokse.

Kvartalsresultatet onsdag morgen viste en omsetning på 3,5 milliarder kroner. Det er en vekst på 8,7 prosent fra samme periode i fjor.

Rett pris

Konsernledelsen er fornøyd, men tar flere grep for å nå målet om å øke omsetningen fra 15 til 20 milliarder i 2011.

Ett av dem er å kjøpe andre virksomheter. Konsernsjef for finans Rune Falstad vil ikke ut med hvilke selskaper man er i dialog med.

– Men vi er stadig i dialog med selskaper som ønsker å selge seg. Det gjelder å finne rett pris og om det passer inn i vår strategi, sier Falstad.

Fylle huller

Atea ser etter selskaper som øker deres geografiske spredning i Norden og Baltikum. Samtidig skal kandidaten fylle huller i Ateas kompetanse.

– Vi vil spisse oss på nisjer, som voice og video på IP-telefoni. Det er et vekstområde i dag, sier konserndirektøren til tu.no. Åtte foretak ble kjøpt opp i fjor, og ifølge Falstad har Atea kontanter nok til flere nye overtakelser.

Kutter

Atea kutter kostnader selv om kurvene peker oppover. Årsaken er den globalt vanskelige økonomiske situasjonen. I følge degsnit.no opplever Atea en vanskelig situasjon i Baltikum.

Et botemiddel er å kutte kostnader. 130 millioner kroner skal konsernet spare inn i løpet av året.

Fryser lønn

– Vi kan ikke utelukke oppsigelser, men satser i første omgang på naturlig avgang. Vi har en turnover på mellom fem og seks prosent. Det betyr mellom 200 og 300 medarbeidere blant de 4500 ansatte, sier Falstad.

I tillegg er det innført ansettelsesstopp og lønnsfrys. Reiser og større arrangementer blir det også tynt med dette året.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.