Jakter på ny eiendomsdirektør

Jakter på ny eiendomsdirektør
JEGEREN: Øivind Christoffersen hadde selv stillingen som eiendomsdirektør i et par måneder før han ble administrerende direktør i Statsbygg. Nå jakter han på den perfekte eiendomsforvalteren. Bilde: Joachim Seehusen

Hvis du har ambisjoner om å ”skalte og valte” med eiendommer over bokstavelig talt hele kloden bør du følge med hos Statsbygg. Der forvaltes alt fra ambassader via forskningsstasjoner i Arktis til norske universiteter og fengsler.

Eiendomsdirektør Harald Unstad går av med alderspensjon i løpet av året, og administrerende direktør Øivind Christoffersen forbereder jakten på etterfølgeren. Han ønsker seg en periode med overlapp og stillingen blir lyst ut i februar.

Endret fokus

GÅR AV: Harald Unstad går av med alderspensjon i løpet av høsten. Han har sittet som eiendomsdirektør i Statsbygg de siste åtte årene.
GÅR AV: Harald Unstad går av med alderspensjon i løpet av høsten. Han har sittet som eiendomsdirektør i Statsbygg i nesten ti år. Statsbygg
– God kundeorientering er viktig, vi må ta hensyn til hvilke behov brukerne av byggene vi forvalter har. Det er langt større spenn i porteføljen enn tidligere og fokuset på kundenes behov er høyere prioritert enn det var forrige gang denne stillingen ble besatt, for snart ti år siden.

Christoffersen vil ha en person som er i stand til å forstå behovene både til Kriminalomsorgen, universitetene og forskningsstasjoner i arktiske strøk.

– Statsbyggs kunder står overfor stadig nye utfordringer og en sentral oppgave for den nye eiendomsdirektøren blir å utvikle eiendomsmassen i tråd med leietakernes strategier.

Kompetansebygging

Miljø og energi er også nye områder som har langt større vekt nå enn før. Statsbygg har nylig utarbeidet en strategiplan for miljø. Der går det klart frem at kompetansen på miljø og energibruk skal heves i organisasjonen. Dermed må den nye eiendomsdirektøren håndtere kompetansebygging for sine 470 ansatte slik at Statsbygg blir i stand til å håndtere strengere krav ikke bare til nybygg men også til eksisterende bygg.

Ingeniør i 40-årene?

Christoffersen ser for seg en bygningsingeniør, men holder døren åpen for andre bakgrunner.

– Har søkerne ikke eiendomsfaglig bakgrunn, forutsetter jeg at vedkommende skjønner og forstår tekniske problemstillinger. En som ikke er ingeniør vil måtte stille med solid dokumentasjon på at vedkommende kan håndtere utfordringene stillingen byr på.

Det er en krevende stilling og Statsbyggsjefen forventer godt med erfaring.

– Jeg ser nok for meg en som er et sted i 40-årene eller eldre, men jeg vil ikke utelukke at en i 30-årene kan ha skaffet seg tilstrekkelig erfaring.

– Jeg håper vi får tosifret antall kvalifiserte søker vi kan sammenligne og velge blant, sier Christoffersen som mener han nå kan tilby Norges mest varierte og spennende stilling innen eiendomsforvaltning.

Les mer om: