PRODUKSJON

Jakter på ny dynamikk

Nå er visjonen at NFA skal bli den norske automatiseringsbransjens viktigste møteplass. For å nå målet, leter styret og organisasjonens formann Ann Christin Gerdseth fra Kongsberg Simrad etter en daglig leder som skal få en nøkkelrolle i omorganiseringen.

Dynamisk

Den nye lederen skal etablere et eget sekretariat for å gi NFA en egen identitet, få kontroll over ressursene, og redusere kostnadene. Til nå har sekretariatet vært delt med Industriens Forening for Elektro og Automatisering (Ifea).

– Vi har ikke truffet den rette lederkandidaten ennå, men har fortsatt et håp om å være aktiv med den nye organisasjonen fra nyttår, sier Gjerdseth til Teknisk Ukeblad. Hun legger til at de trenger et aktivt og kreativt menneske, som får anledning til å forme foreningens framtid. Samfunnet skal oppfatte automatiseringsbransjen som en dynamisk IT-basert bransje.

– Vekk med dugnaden

NFA er nå sterkt preget av dugnadsinnsats fra styremedlemmer som har hjertet sitt i automatiseringsfaget, men disse arbeidsmotorene er i ferd med å slites ut. – Det holder ikke med dugnadsarbeid lenger. Vi trenger en effektiv og profesjonell organisasjon, mener Gjerdseth.

Organisasjonen skal også bygge opp en møteplass på Internett, der medlemmene kan kommunisere med organisasjonen og med sine kolleger.

Penger til organisasjonsendringene er åpenbart ikke noe problem. Ifølge Gjerdseth er foreningens kursvirksomhet svært inntektsbringende. Det er penger i kassa til å gjennomføre endringene, mener formannen.

– Men hvis vi venter, vil NFAs betydning, og inntekt dale mot null.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.