IKT

Jakter IT-småvilt

San Diego, USA: Stor-selskapene i IT-bransjen er langt fra mette, selv med imponerende salgssuksess overfor stor-kunder.

Søket etter nye jaktmarker er i gang. Nå er det de små fiskene i det enorme SMB-markedet de store dataselskapene gjør kur til. "Vi kan hjelpe deg med det meste", lokkes det.

Oracle har hatt fenomenal suksess med å spre sine databaser på alle slags plattformer og de siste årene har de bygget videre på suksessen med applikasjoner.

For noen år siden lanserte de en helt ny applikasjonsserver og nå legger de til applikasjoner i rask rekkefølge. For å kurtisere de mindre kundene sukrer selskapet nå pillen gjennom å tilby både lavere priser, forenklet integrasjon og ikke minst enkel integrasjon mot andre plattformer.

- Kundene skal få valget mellom tre ulike modeller, sa selskapets visepresident Chuck Philips under åpningen av Oracle AppsWorld i San Diego.

Modell A, B, C

Det Oracle selv kaller Valg A, er den vanlige utrullingen av E-Business Suite. Dette gir kundene en enkel og komplett datamodell og applikasjoner som bygger på denne modellen.

Allikevel innser Oracle at dette ikke passer for alle, så derfor kommer nå modell B og C.

B er modellen som gjør at selskaper lett kan integrere tradisjonelle applikasjoner de allerede eier med E-Business Suite og så håper vel Oracle at de skal fordampe i årene fremover fordi kundene heller vil erstatte dem med deres applikasjoner.

For å gjøre dette enkelt, vil Oracle bygge et lag av Webtjenester, adaptere og programmeringsgrensesnitt mellom suiten og tradisjonelle applikasjoner.

Datanav

Men for de ekstra krevende kundene skal Oracle nå tilby det Philips kaller et datanav for informasjonstilgang.

Dette navet er et lag mellom forretningsprosessene og applikasjonsserverne, databasen og datalageret. Det kan høres noe ullent ut ennå, men dette navet skal gi brukerne en konsistent måte å håndtere og betrakte kundedata på og det skal bidra til bedre datakvalitet og sanntidsegenskaper.

- Dette vil gi bedriftene 360 graders utsyn over forretningsdata med innebygde analyseverktøy, sa Philips.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.