BYGG

Jakter direktør som får ansvar for nytt regjeringskvartal

Statsbygg søker ny byggherredirektør.

Nyansatte Harald Nikolaisen jakter ny direktør.
Nyansatte Harald Nikolaisen jakter ny direktør.
21. aug. 2013 - 15:02

Byggherredirektør Hilde Nordskogen i Statsbygg søkte stillingen som administrerende direktør etter Øivind Christofferesen. Den stilligen gikk til Harald Nikolaisen, og Nordskogen valgte da å skifte beite. I stedet begynner hun som regiondirektør hos Rambøll.

Statsbygg hadde først planlagt å lyse ut stillingen som byggherredirektør allerede i denne uken, men valgt så å utsette.

– Stillingen er så viktig at vi denne gangen valgte å søke ekstern kompetanse for å gjennomføre ansettelsesprosessen, sier Hege Njaa Aschim, kommunikasjonsdirektør i Statsbygg.

Tre kandidater

Den jobben har vært annonsert på Doffin og fristen for å være med  konkurransen gikk ut kl. 12:00 i dag. Visindi AS, Delphi Consulting og Compass Human Resources AS har levert tilbud.

Etter hva tu.no erfrarer, ligger pristilbudene i størrelsesorden en kvart million kroner. Njaa Aschim sier at de regner med å ha gjort sitt valg allerede i dag, eller senest i løpet av morgendagen.

Njaa Aschim beskriver jobben som utfordrende men også svært spennende.

– Dette er en av Norges viktigste byggherrestillinger, vedkommende får ansvar for noen av de mest spennende og komplekse byggeprosjektene som skal gjennomføres.

Nytt regjeringskvartal

Hun lister opp campus Ås, nybyggene som skjer for å flytte Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet til UMB, nytt nasjonalmuseum og etter hvert også nytt regjeringskvartal.

– Vi trenger en profesjonell og erfaren person som forstår skjæringspunktet Statsbygg jobber i  - mellom politikk og næring.  Vi trenger en person som kan være med å fronte våre ambisjon om å være  en pådriver for å utvikle bygge- og eiendomsbransjen på en god måte. Dette er en jobb som krever gode lederegenskaper og som skal lede en svært kompetent og profesjonell byggherreavdeling med 120 medarbeidere.

Inntil ny byggherredirektør er på plass vil Kristin Fevang med fartstid fra ledelsen i Statsbyggs byggherreavdeling fungerer i stillingen.

Til tu.no sier Statsbyggs adminsitrerende direktør Harald Nikolaisen at han ønsker å fylle stillingen så raskt som mulig.

– Men å finne riktig person er viktig, det kan fort gå et stykke ut i 2014 før nye byggherredirektør er på plsss, sier Nikolaisen.

Les også:

Satser på passivhus i studentbyer

Energibruken til Posthuset skal ned til en tredjedel

Regjeringen vil ha trebygg inn i byene  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.