MENINGER

Jakten på den perfekte standard

Trond Heggelund
11. aug. 2006 - 14:45
Vis mer

For to år siden var det første gang på over ti år siden jeg hadde kjøpt ny sykkel. Glad og lykkelig syklet jeg av sted helt til dekket punkterte. Det var da jeg oppdaget at min gamle sykkelpumpe fra 1970-årene ikke kunne brukes. I hvert fall ikke på luftventilen på mine moderne offroad-dekk.

Jeg måtte derfor kjøpe lappesaker og en ny sykkelpumpe. I vår fikk ungene seg nye sykler, og dermed måtte jeg kjøpe enda en ny type pumpe, samt et adapter som selgeren eplekjekt hevdet skulle passe til alle typer sykkelventiler. Da en nabo trengte en sykkelpumpe fikk han låne pumpelageret vårt, samt det spesielle ventiladapteret, som naturligvis ikke passet!

Hvem er det som tjener på at det er en rekke forskjellige typer sykkelventiler? Jo det er sportsforhandlerne og deres leverandører. Lignende forhold er det også innen elektronikk- og IT-bransjen.

Jeg kom til å tenke på sykkelpumpe-hendelsen her om dagen mens jeg var innom Claes Ohlson-butikken. De hadde en DVD-spiller til kun 300 kroner! Det er ikke mange årene siden jeg kjøpte en DVD-spiller til nesten 9 000 kroner, og den er mye dårligere enn billigvarianten. Det er nemlig kommet nye standarder¿

Taket for DVD-salg kan være nådd. For første halvår går omsetningen av kjøpefilm tilbake, leser jeg i Dagens Næringsliv. De burde bli fortalt at det er et godt tegn på at en standard er døende når elektronikk- og IT-produkter kommer på tilbud hos Claes Ohlson.

Det er bare å innrømme det: Den perfekte standard finnes ikke. Dessverre. Og det lever butikkene, distributørene og leverandørene veldig godt av. Bare spør lommeboka mi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.