BYGG

Jakt etter kvinner i bygg

Joachim Seehusen
10. sep. 2007 - 07:00

Erfaringene fra kunnskapsringen, et opplegg der 20 kvinner og mentorer samles til små seminarer og samtaler over et års tid, har vært så gode at Byggekostnadsprogrammet nå vil finansiere nok en runde.

Dette til tross for at første runde nesten ble avlyst på grunn av for få deltakere.

Fornøyde deltakere

Den første runden er gjennomført av Norconsult, NTNU og Skanska. – Jeg regner med at disse tre også vil arrangere neste runde, sier Aslaug Bjørke i Norconsult.

Bjørke sitter i prosjektledelsen for mentorordningen. Hun er ikke redd for at det nok en gang skal bli vanskelig å finne deltakere og mentorer.

– Nei, deltakerne er så fornøyde at de har anbefalt oss å gå videre. Det er den beste markedsføringen vi kan få, sier Bjørke.Ut av hiet

– Ja, jeg har veldig gode erfaringer, bekrefter Kristin Jensen Alle, prosjekteringsleder i Skanska.

– Det har gitt meg en bedre forståelse for bransjen, også andre sider enn min egen lille del. Samlingene har bidratt til at hver og en av oss kommer ut av hvert vårt lille hi. Vi er blitt oss bevisst vårt nettverk, sier hun.

Byggenæringen er svært mannsdominert. En Fafo-rapport fra i fjor viste at få ledere i byggenæringen har tro på at kvinner kan tilføre noe særlig.

– Det problemet er i ferd med å bli mindre, det hører til den eldre generasjonen. Hvis vi som er med er flinke til å formidle hva vi har opplevd, tror jeg det blir lettere å finne deltakere til en ny gruppe, sier Jensen Alle.Vinn-situasjon

– For meg har dette vært en vinn-situasjon, sier Birte Berg-Olsen, daglig leder i Bergen Glass og Fasade.

– Jeg tror jeg er den eneste uten tidligere byggerfaring i gruppen. Jeg hadde fått tilbud om denne jobben og vurderte frem og tilbake. Da jeg så dette kurset, meldte jeg meg på og sa ja takk til jobben. Det har vært bra å treffe de andre og snakke om de typiske damesakene vi tror vi er alene om, sier Berg-Olsen.Påmelding

Bjørke vil at nye mentorer og deltakere melder seg i løpet av september. Den nye gruppen vil da starte ved årsskiftet og være i funksjon i ett års tid med både fellessamlinger og møter mellom mentor og deltaker.

Interesserte bedrifter og personer kan få vite mer hos Aslaug Bjørke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.