ARKIVNYHETER

Ja, vi elsker papir

Joachim Seehusen
10. sep. 2010 - 08:23

Nord-Trøndelag fylkeskommune er en av anslagsvis 100 byggherrer som har forsøkt anbud via Byggeweb.

– Vi er veldig godt fornøyd, vi har spart både mye tid og utgifter til kopiering. Vi har også fått positive tilbakemeldinger fra entreprenørene. De er fornøyd over at alle får alle opplysninger samtidig, sier Rune Gjermo, prosjektleder i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Gjermo har brukt Byggeweb til å hente inn anbud på en videregående skole i Steinkjer, nå er har i gang med nok en skole der alt skal skje digitalt.

– Jeg visste ikke om dette tidligere, det er nok byggenæringens konservatisme som er ute og går igjen. Mange er skeptiske til digital innlevering. Men på større prosjekter kommer nok vi til å fortsette å bruke dette.

Fortsatt er det kun et fåtall offentlige byggherrer som benytter digitale anbud.

– Statsbygg har benyttet det på Høgskolen i Sogndal, på St. Olavs Hospital er det benyttet og nå kommer Lørenskog og Nøtterøy kommuner med digitale anbud, forteller Tommy Guttormsen hos Vianova Systems Tips Fm AS som har utviklet den webbaserte anbudsløsningen.

– Jeg deltok på et møte arrangert av Direktoratet for forvaltning og IKT for et par år siden. Der var det representanter for nær 400 offentlige innkjøpere og det ble hevdet at det ikke fantes noen løsning for digitale innkjøp i bygge- og anleggsnæringen, sier Guttormsen. Han mener det er betydelige gevinster å hente ved å digitalisere anbudsprosessene, både for byggherrene og for leverandørene.

Doffin tilbyr en lignende tjeneste som Byggeweb.

– Vi har forsøkt det, og den tjenesten egner seg nok best for tekstdokumenter. Det er begrensninger på størrelsen på dokumentene og systemet til Doffin har ikke kapasitet til større prosjekter og tegninger, sier Germo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.