KLIMA

– Ja til oljeboring i Lofoten

SNUR: Senterpartiets Ola Borten Moe åpner for at partiet vil åpnet for oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen på landsmøtet i 2013.
SNUR: Senterpartiets Ola Borten Moe åpner for at partiet vil åpnet for oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen på landsmøtet i 2013. Bilde: Skaug, Thomas Rasmus
12. mars 2010 - 07:32

Parlamentarisk nestleder i Senterpartiet Ola Borten Moe ønsker oljeboring i Lofoten og sier ja under visse betingelser.

Senterpartiet har programfestet at partiet i denne fireårsperioden «viser ansvar ved å gå imot åpning av oljeboring i Lofoten og Vesterålen og prioriterer livet i havet». Partileder Liv Signe Navarsete har vært krystallklar på nei-linja.

– Enorm mulighet

Men ikke alle partitoppene i Senterpartiet er negative:

– Dette er en enorm mulighet for verdiskapning og vekst, ikke bare i landsdelen, men for nasjonen. Verden trenger energi for å få bukt med fattigdomsproblemene, og energien må skaffes mest mulig effektivt og miljøvennlig. Norsk olje og gass er en del av løsningen. Alternativet kan vise seg å være kull eller oljesand i Canada, sier Borten Moe til VG.

Tre betingelser

Han stiller imidlertid tre betingelser før han vil åpne for boring i Lofoten:

Statoil må bevise at de tar sikkerhet, miljø og klima mer på alvor, det må sikres at arbeidsplasser tilfaller Nord-Norge, og oljevernberedskapen må styrkes.

– Da er det gode muligheter for at Sp vil åpne for oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen på landsmøtet vårt i 2013, sier Borten Moe. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.