NETTARKIV

Ja til kanal i Lindesnes

Kommunestyret i Lindesnes har sagt ja til planen om å bygge en kanal gjennom Spangereid. Men fortsatt mangler 27 millioner kroner før prosjektet er fullfinansiert. Hvis dette beløpet skaffes til veie før 1. april neste år, kan kanalen stå ferdig i 2007. Anleggsarbeidet skal utføres av Repstad Anlegg fra Søgne.

Den 850 meter lange kanalen vil gjøre det mulig å kjøre med småbåt innenfor den værharde Lindesneshalvøya. To veger krysser kanaltraséen i dag. I følge anbudsgrunnlaget skulle det bygges svingbruer for å føre vegene over kanalen. Bakgrunnen for dette er at dagens veger ligger så å si på havnivå.

Repstad Anlegg har foreslått å heve vegene inn mot bruene i stedet for å bygge svingbruer. Dermed kan man bygge faste bruer med 4,5 meter seilingshøyde under. Det er nok til at alle småbåter slipper gjennom, samtidig som byggherren sparer mye penger. Dette forslaget ble akseptert.

En styringsgruppe med representanter for Lindesnes kommune og Vest-Agder fylke skal nå forsøke å skaffe de 27 millionene. Anleggsomkostningene blir atskillig større, men entreprenøren får også betalt i form av tomter i og ved kanalen som kan utvikles og selges videre. Repstad Anlegg planlegger bortimot 50 helårsboliger, 38 bygninger for fritidsformål og 38 båthus.

Anders Haakonsen

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.