OLJE OG GASS

Ja til Gudrun

Gudrun er en kopi av Kvitebjørn (bildet), men uten borepakken.
Gudrun er en kopi av Kvitebjørn (bildet), men uten borepakken. Bilde: StatoilHydro

Operatøren Statoil og partnerne Marathon Petroleum Norge og GDF Suez ble torsdag enige om å bygge ut Gudrun-feltet i Nordsjøen.

– Vi kan bekrefte at Statoil og partnerne er enige om utbygging av Gudrun-feltet, sier pressetalsmann Gisle Johanson i Statoil til Oilinfo.

Har funnet løsninger

Tidligere beregninger viser at utbyggingen kan utløse kontrakter verdt nærmere 20 milliarder kroner.

Illustrasjonen viser Gudrun-plattformen slik den nå er planlagt. Den skal inneholde et enkelt separasjonsanelgg for olje, gass og vann samt boligkvarter for 40 personer som blir brukt under boreoperasjoner. Gass og olje sendes i separate rør til Sleipner for videre behandling før transport til Kårstø.
Illustrasjonen viser Gudrun-plattformen slik den nå er planlagt. Den skal inneholde et enkelt separasjonsanelgg for olje, gass og vann samt boligkvarter for 40 personer som blir brukt under boreoperasjoner. Gass og olje sendes i separate rør til Sleipner for videre behandling før transport til Kårstø. StatoilHydro

Gudrun-feltet skal bygges ut med en plattform med prosessanlegg og en havbunnsløsning for å koble til Sigrun-feltet.

Partnerne har ment at risikoen for at utbyggingen kan bli ulønnsom, har vært for stor. Men nå er de glade for å ha kommet til enighet, opplyser pressetalsmann Ulf Rosenberg i GDF Suez.

– Det har vært enighet om konseptet hele tiden, men vi har vært skeptiske til ulike sider av prosjektet. Der har vi kommet fram til løsninger. Det gjør at vi nå går for prosjektet, sier han.

Norske leverandører

Bransjesjef Rolf Hestenes i Norsk Industri håper at Statoil velger norske løsninger og tildeler kontrakter raskt.

– Hele utbyggingen kan tas hjemme. Dette er oppgaver norske leverandører kan ta på seg, sier han til Stavanger Aftenblads nettutgave.

Hestenes mener Gudrun-utbyggingen kan løse noen av problemene i deler av leverandørindustrien. Han tror prosjektet kan gi betydelige mengder arbeid. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.