MOBIL

iZettle mister Visa-støtte

Den smarte betalingsløsningen for iPhone og iPad ble plutselig ganske mye mindre smart.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. juli 2012 - 11:40

iZettle melder i dag de fra 1. august ikke lenger kommer til å kunne ta imot betalinger gjort med Visa-kort. Dermed blir det klart mest utbredte betalingskortet i Norge ikke mulig å bruke med tjenesten.

iZettle leverer en betalingsløsning som lar deg som har iPhone eller iPad ta betalt med kort rett på telefonen. De leverer en kortleser som du fester i iOS-enheten din, og programvare som lar deg trekke penger fra kortet. Pengene overføres så til din konto.

Tanken er at det skal være enkelt å for eksempel ta betalt for noe du selger, eller å få tilbakebetalt penger som andre skylder deg. Tjenesten markedsføres også mot små bedrifter.

LES MER: Test av iZettle

Endringer i Visas regelverk

Grunnen til den store endringen er ifølge iZettle endringer i Visa Europes regelverk. Fra 1. august vil ikke brukere i Norge, Finland eller Danmark kunne ta betalt med Visa.

- Vi har akkurat nå en dialog med Visa Europe og vi håper så klart å kunne løse dette veldig kjedelige problemet så snart som mulig, sier iZettles PR Manager Wilhelmina Douglas til Mobili.

Hun forklarer at siden iZettle er en ny og annerledes tjeneste tar det litt tid å få den til å fungere med de etablerte systemene. Dette er ifølge Douglas også grunnen til at iZettle fortsatt er i beta i Norge, Finland og Danmark. 

Det er imidlertid fortsatt mulig å ta betalt med MasterCard, som de fleste kredittkortutstederne tilbyr, og dessuten Diners Club og American Express. 

MasterCard gikk for øvrig inn på investorsiden i iZettle i juni. iZettle har også sluppet en API, som gjør det mulig for app-utviklere å integrere betalingsløsningen i appene sine.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.