IT

ITte'no finanskrise her

Endre Rangnes er konsernsjef i EDB Business Partner som har om lag 6.000 ansatte i 13 land.
Endre Rangnes er konsernsjef i EDB Business Partner som har om lag 6.000 ansatte i 13 land. Bilde: EDB Business Partner
Per Erlien Dalløkken
22. okt. 2008 - 10:47

Tirsdag leverte Ementor-gruppen kvartalstall med solid vekst.

Les også: Slutt for Ementor

I dag er det EDB Business Partners tur til å vise at de foreløpig står fjellstøtt i finansstormen.

Økt omsetning og resultat

EDB har økt driftsinntektene med 27 prosent til 1.854 millioner, sammenlignet med 1.465 millioner kroner i samme periode i 2007.

Av denne omsetningen har selskapet hentet ut 168 millioner kroner i driftsresultat før amortisering av immaterielle eiendeler (EBITA). Det er en økning på 23 prosent fra tredje kvartal i 2007.

– EDB er i tredje kvartal lite påvirket av krisen i verdens finansmarkeder, og jeg er godt fornøyd med at vi nok en gang leverer solid vekst i både omsetning og resultat, sier konsernsjef Endre Rangnes i en pressemelding.

Konsulentvekst i løpet av året

Nedskriver vekstforventninger

Ifølge EDB er den begrensede virkningen av turbulensen i det internasjonale finansmarkedet gjeldende for hele det nordiske IT-tjenestemarkedet som utgjør cirka halvparten av det totale IT-markedet.

Selskapet viser til ferske prognoser som antyder 1-3 prosent vekst de kommende to årene, mot 5 prosent vekst de siste årene. Samtidig er selskapet nøye med å påpeke at det er usikkerhet knyttet til prognosene, ettersom det er for tidlig å si hvor raskt myndighetenes tiltak vil slå ut i realøkonomien.

– Vi vil følge markedsutviklingen nøye. Gjennom stabil, sikker drift og høy kvalitet i våre leveranser, kombinert med et styrket partnerskap med kundene, står EDB godt rustet til å møte markedssituasjonen framover, mener Rangnes.

Les mer om: