DATATELE

IT-toppene samlet under ett tak

Trond Heggelund
20. sep. 2006 - 12:04

TØNSBERG: - IT-tinget har utviklet seg til å bli en av de aller viktigste arenaene for IT-Norge, og med en slik imponerende liste av foredragsholdere vil også årets arrangement bli en spennende møteplass for bransjen, sier administrerende direktør Terje Mjøs i ErgoGroup.

Det er Postens IT-selskap, ErgoGroup, som er arrangør av IT-tinget. Det er i år 23. gang at det går av stabelen.

Stormønstring

I år er det mer enn 550 næringslivsledere, IT-sjefer, ledere i offentlig sektor og IT-brukere samlet til diskusjon og faglig fordypning. I morges inntok horden Quality Hotell i Tønsberg, der IT-tinget blir arrangert med felles foredrag og paralellsesjoner.

Under åpningsforedraget sa Mjøs at ErgoGroup nå seiler på en oppgangsvind. Han begrunnet dette med at IT-bransjen og resten av norsk næringsliv har hatt 30 måneder med fremgang, noe som skal være historisk.

Wired-gründer kommer

Et av de store høydepunktene på årets IT-ting blir hovedtaler John Battell. På årets IT-ting holder han for første gang foredrag i Norge.

Battell regnes som en av autoritetene på søketeknologi og blogging, og han er forfatteren bak bestselgeren ”The search: How Google and Its Rivals Rewrote the Rules of Business and Transformed Our Culture”.

Battell er også kjent for å ha startet og ledet de anerkjente bransjebladene Wired og Industry Standard.

Også norske helter

I tillegg til Battell vil en rekke norske IT-kjendiser valfarte til Tønsberg i løpet av de to dagene arrangementet pågår.

Viktige beslutningstakere som fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys, konsernsjef i FAST; John Lervik, administrerende direktør i Opera; Jon von Tetzchner, konserndirektør i Nordea; Tom Ruud, konsernsjef i Posten; Dag Mejdell og Vismas konsernsjef Øystein Moan skal være foredragsholdere under IT-tinget.

Over til Web 2.0

Forskningsdirektør Ed Thompson i analyseselskapet Gartner holdt i formiddag et foredrag der han tok for seg de viktigste trendene som vil vare frem til 2016.

Han trakk fram mer personaliserte søk, trådløsteknologien RFID, Web 2.0 (altså neste generasjons Internett), samt mer mobilitet med IT i næringslivet som de trendene som vil være avgjørende for IT-bransjen de nærmeste årene.

And the winner is¿

Under årets IT-ting skal det selvfølgelig være prisutdelinger. IT-bransjen er selvfølgelig like navlebeskuende som de fleste andre bransjer.

Prisene for ”Årets netthandel” og ”Årets nykommer” vil bli delt ut i kveld på Quality Hotell i Tønsberg.

Dette kan du lese mer om her på TU.no i morgen tidlig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hvilke trender har vi tro på?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.