NETTARKIV

It-tinget: Kjemper om 300 nye IT-hoder

VIL HA FLERE: ErgoGroup-sjef Terje Mjøs er ekspansjonslysten og kjøpte i forrige uke konsulentselskapet BEKK. Foto: Trond Heggelund
VIL HA FLERE: ErgoGroup-sjef Terje Mjøs er ekspansjonslysten og kjøpte i forrige uke konsulentselskapet BEKK. Foto: Trond Heggelund Bilde: Trond Heggelund
Tone Strøm-GundersenTone Strøm-Gundersen
24. sep. 2007 - 13:06

IT-tinget

* Det 24. IT-tinget satt i år ny deltakerrekord med mer enn 600 personer til stede over to dager i Tønsberg

* Årets fordypningstemaer: Ledelse, innovasjon og bedriftskultur – Utvikling av eForvaltning – Teknologi og trender -Løsninger i praksis – Åpen klasse

* Blant sentrale foredragsholdere var Göran Persson, Kjetil André Aamodt, Jonas Ridderstråle, Janne Haaland-Matlary, Nick Jones, Dag Mejdell, Kristin Clemet, Terje Mjøs, Fredrik Halvorsen, Stein Surlien, Elisabeth Stjernstoft, Shahzad Rana, Grete Sønsteby, Hans Christian Haugli, Truls Berg og Eirik Solheim

* Les mer og se bildespesialer fra IT-tinget på www.tu.no

Innen årets utgang Norges største IT-selskap bli enda større og spesielt er han giret på konsulenthodene. Oppkjøpet av konsulentselskapet BEKK er et ledd i selskapets satsing på å vinne flere lukrative kontrakter.

– Vi har i noen tilfeller ikke blitt prekvalifisert i større anbudskonkurranser fordi vi har manglet kapasitet på de etterspurte fagområdene, sier Mjøs til Teknisk Ukeblad.

Med BEKKS konsulenter på laget, mener Mjøs han nå kan håndtere de største og mest komplekse utviklingsprosjektene; med hele tjenestebredden fra rådgivning, utvikling og integrasjon til forvaltning og drift.

– Kan flere oppkjøp bli aktuelle for å styrke konsulentdelen ytterligere?

– Vi kommenterer ikke framtidige eller pågående oppkjøp. Men fornuftige prosjekter med lønnsom vekst vil alltid vurderes, sier Mjøs.Pris: 284 millioner

Tidligere i år sa Terje Mjøs til Teknisk Ukeblad at selskapet tar sikte på å vokse med 300 nye hoder innen utgangen av året. De 180 nye BEKK-ansatte er ikke iberegnet i dette tallet. Det betyr en ytterligere intensivering av nyansettelser. Eller det kan bety at flere oppkjøp vil komme i løpet av årets tre siste måneder.

ErgoGroup betaler 284 millioner kroner for BEKKS 180 konsulenter. Ifølge Mjøs har ErgoGroup sin styrke i de langsiktige kundeavtalene, med tyngde i it-drift og forvaltning. Dette er avtaler som skaffer inntekter i lange perioder. BEKK har sin styrke når det gjelder de korte pengene, det vil si utvikling og rådgivning som typisk er prosjekter som avsluttes etter en kortere periode.

– Bekk blir hovedmotoren for rendyrkede konsulenttjenester og vi vil støtte dem videre. Vi blir en bra match, sier Mjøs.Sa nei 40 ganger

BEKK forblir et rendyrket konsulentselskap i den nye organisasjonen, og BEKK-sjef Olav Folkestad vil lede enheten, til tross for at Postens IT-selskap nå eier 72 prosent av aksjene. I første halvår omsatte konsulentselskapet på Vippetangen for 110 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 29 millioner kroner.

– BEKKS hovedfokus er komplekse IT-løsninger hvor typisk flere leverandører er involvert. Mange kunder ønsker en enklere organisering hvor én leverandør tar et større ansvar for løsningenes livssyklus. For å kunne fortsette som et spesialisert rådgivnings- og utviklingsselskap har vi ønsket en industriell eier som bidrar til at vi også kan ta ansvar for viktige områder som drift og forvaltning i slike prosjekter. ErgoGroup er uten tvil det selskapet som fyller rollen best, og vi er særdeles tilfreds med at vi har blitt enige om å satse sammen, sier Olav Folkestad, administrerende direktør i BEKK.

Han takket på vegne av BEKK nei til 40 friere før han inngikk partnerskap med ErgoGroup.

Avtalen er inngått mellom ErgoGroup og 34 hovedaksjonærer i BEKK som til sammen eier ca. 96 % av selskapet. Avtalen innebærer at ErgoGroup kjøper 72 % av aksjene i selskapet for 284 MNOK. Det vil framsettes tilbud til øvrige aksjonærer om kjøp av deres aksjer i selskapet på tilsvarende vilkår.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.