IT

IT-statsråden slaktet byråkratiet

GLISSENT: IT-minister Heidi Grande Røys talte for halvfull sal under det som skulle være årets største konferanse for offentlig IT.
GLISSENT: IT-minister Heidi Grande Røys talte for halvfull sal under det som skulle være årets største konferanse for offentlig IT. Bilde: Trond Heggelund
Tone Strøm-Gundersen
17. okt. 2007 - 15:24

Med en stor plansje som illustrerte alle offentlige etater en arbeidsgiver må gjennom for å importere arbeidskraft til Norge, slo statsråden an tonen:

– Å hente arbeidskraft på en lovlydig måte i Norge, er så vanskelig at man nesten kan forstå at arbeidsgivere gir opp og heller tyr til svart arbeid. Vi er jo imot svart arbeid og dermed må vi bare gjøre byråkratiet enklere, sa Grande Røys.

Mangler fellessatsing

Eksempelet illustrerte det statsråden vil bli kvitt: En offentlig sektor der de ulike etatene ikke kommuniserer seg imellom og langt mindre har en felles arkitektur på it-systemene sine.

– Det har vært overlatt til den enkelte etat å ta et teknologivalg. Ingenting har vært utviklet i fellesskap og derfor er ikke elektroniske offentlige tjenester samordnet, sa statsråden.

Første gang

Fornyings- og administrasjonsministeren var et naturlig valg til åpningen av den aller første Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor som blir arrangert i Trondheim i tre dager under Technoport.

Innholdet spenner fra fornying av offentlig sektor med studier av enkeltetater, til regionale utviklingsprogram og framtidige kommunale og regionale tjenester. En rekke utstillere er også på plass i Nova kurs- og konferansesenter.

Roste Trondheim

Heidi Grande Røys roste arrangørbyen for å kombinere det beste av forskning og utvikling gjennom det nye Trådløse Trondheim og sa at det er slik offentlig sektor ønsker å fornye seg.

– Ikke gjennom store reformer, men et skritt hver dag. Vi skal ta i bruk ny teknologi og jobbe lurere. Innbyggerne vil ha selvbetjeningsløsninger. Vi skal gi dem det, sa statsråden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.