IT

IT-sjefer er miljøsløve

IT-drift kan være en utfordring i det daglige.
IT-drift kan være en utfordring i det daglige. Bilde: Colorbox
Mona Strande
28. jan. 2008 - 08:41

Drift av PC-er, servere og annet IT-utstyr står for minst 20 prosent av strømforbruket i næringsbygg, ifølge IKT-Norge. Dette koster rundt tre milliarder kroner i året.

Kun 4,5 prosent

Aftenposten skriver at produksjon av strømmen IT-utstyret trenger genererer 750.000 tonn CO 2-utslipp. Det er like mye som 250.000 norske biler slipper ut i løpet av et år.

Liv Freihow, prosjektleder for "Grønn IT" hos IKT-Norge sier man med enkle grep kunne spart mellom ti og 50 prosent både i CO 2-utslipp og kroner. En undersøkelse Visindi har gjort blant 500 IT-sjefer på oppdrag for IKT-Norge viser at kun 4,5 prosent legger vekt på energiforbruk når de investerer i IT-systemer.

- Vi er sjokkert

Samtidig er det over 42 prosent som ikke ser på energibruken i det hele tatt, mens 41 prosent vurderer strømforbruket uten å legge særlig vekt på det.

- Vi må si vi er sjokkert over hvor lite bevissthet det er blant norske IT-sjefer når det gjelder energibruk. Det er ikke å forvente at de er opptatt av CO2-utslipp, men at de ikke tenker på at de kan spare enorme summer er sløvt, sier Freihow til Aftenposten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.