NYHETSBREV

IT-sjefene bryr seg ikke om maskinvare

Mer effektiv datalagring fører til at programvare er viktigere

12. aug. 2014 - 07:00

Utviklingen av lagringsenheter, raske prosessorer og annen maskinvare er ikke lenger interessant for IT-sjefene. Nå er det kun programvare det dreier seg om. Moderne sky-tjenester rammer produsentene av maskinvare hardt.

Denne trenden gjelder spesielt for bedrifter som er opptatt av automatisering av egne prosesser, skriver det tyske ingeniørtidsskriftet VDI Nachrichten. De bruker både EMC, IBM og HP som eksempler.

For EMC har salget av forskjellige programvarekategorier gått opp. Kategoriene har hver for seg hatt en vekst på mellom 7og 29 prosent. Omsetningen av lagringsenheter skal derimot ha hatt en vekst på kun én prosent.

For IBM er situasjonen på mange måter den samme. Deler av virksomheten knyttet til maskinvare er solgt, bl.a til Levoto. Nå skal Levoto også overta produksjon av x86-servere, selv om avtalen ennå ikke er signert, ifølge VDI Nachrichten.

Det som styrer mye av denne utviklingen er at moderne programvare lagrer data på en enklere og raskere måte, samt at det krever mindre plass.

Det tyske tidsskriftet trekker frem HP som en bedrift der maskinvare fortsatt er helt sentralt for omsetningen. Men sjefene i Palo Alto har pekt ut en tydelig retning for bedriftens fremtid, og det er mot programvare. HP har nylig inngått en avtale med SAP om at lagringssystemet Hana skal bli en del av HPs eget SaaS-Cloud. I tillegg har HP investert tungt i et samarbeid med et selskap som utvikler dataanalyse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.