IT

IT-sjefene avblåser krisen

OVERLEVER KRISEN: Det blir like mange hoder i de fleste IT-avdelinger også neste år, ifølge en ny undersøkelse.
OVERLEVER KRISEN: Det blir like mange hoder i de fleste IT-avdelinger også neste år, ifølge en ny undersøkelse. Bilde: Illustrasjon: Scanpix
Leif Hamnes
10. nov. 2008 - 10:54

Spørreundersøkelsen er gjort blant 100 IT-sjefer i noen av landet største selskaper og organisasjoner, på oppdrag fra konsulentselskapet Steria.

Svarene står i kontrast til det noe dystrere bildet IT-bransjen har rapportert om så langt etter finanskrisens utbrudd.

Les også:

Festen over for IT-bransjen

Merker lite til krisen

Resultatene viser blant annet at

  • Rundt ni av ti spurte IT-sjefer svarer nei på spørsmålet om finanskrisen har ført til innstramming i IT-avdelingenes ressurser i år.
  • Rundt halvparten av de spurte regner med å få uendrede budsjetter til neste år, mens 10 prosent av de spurte forventer innstramminger.
  • Hver tredje IT-avdeling rapporterer om mer penger i 2009.

– Dette bekrefter langt på vei de erfaringene vi i Steria har gjort de siste månedene. Vi har sett veldig få tegn til nedgang i IT-bransjen, uttaler kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steria i en pressemelding.

Små endringer

I en lignende Steria-undersøkelse i begynnelsen av 2008, meldte 8 prosent om reduksjon, mens fire av ti hadde fått budsjettene sine økt.

– Det blir med andre ord ikke all verdens forandring på dette feltet til neste år, sier Lindgren, som likevel regner med mer moderat vekst i markedet i 2009.

– Sikrer seg

Undersøkelsene antyder imidlertid at gjennomtrekket av ansatte i IT-bransjen har sunket etter sommeren.

– Før lå det på 15-20 prosent, mens det nå ligger på 10 prosent. Det kan tyde på at flere kanskje verdsetter å ha en trygg arbeidsplass, samtidig som det er lengre mellom de feteste jobbtilbudene, sier Lindgren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.