IT

IT-refs fra Riksrevisjonen

Vi er avhengige av IT-systemer som krever at vi skal identifisere oss. Desto verre når noen stjelre din ID og misbruker den.
Vi er avhengige av IT-systemer som krever at vi skal identifisere oss. Desto verre når noen stjelre din ID og misbruker den. Bilde: FBI
Mona Strande
22. okt. 2007 - 08:02

Offentlig sektor sliter fortsatt med IT-systemene sine.

Flere forhold

Innføringen av NAV-reformen hos Arbeids- og velferdsetaten krever en rekke nye IT-systemer, og Riksrevisjonen mener de har mye å ta tak i.

I et ferskt revisjonsbrev viser de til brudd på anskaffelsesrutinene når det gjelder IT- og konsulentavtaler i etaten. Flere store løpende avtaler av denne typen er enten forlenget eller i strid med regelverket, gitt et annet innhold eller manglet kontrakter, skriver Aftenposten.

Manglende rutiner

Statens lånekasse får kritikk for sin håndtering av IT-kontrakten på 150 millioner kroner med Accenture for to år siden. Lånekassen sa opp kontrakten fordi prosjektet ble dyrere og mer komplisert enn antatt, og Riksrevisjonen stiller spørsmål ved om kravspesifikasjonen og behovsbeskrivelsen til IT-løsningen var godt nok utført.

Aftenposten skriver at Riksrevisjonen også stiller spørsmål ved om IT-kostnadene fra 2005 til 2006 står i forhold til resultatet.

Kritikk til Vegdirektoratet

Riksrevisjonen reagerer også på flere andre etaters IT-satsing.

Her nevnes blant annet Vegdirektoratets Au2sys, IT-sikkerheten i Fornyingdepartementet og i Patentstyret, samt mangelfulle IT-systemer hos Sosial- og helsedirektoratet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.