IT-pilene peker oppover

Terje Mjøs, Ergo Group under åpningen av IT-tinget 2007. (Bilde: Trond Heggelund)
Ergo Group-sjef Terje Mjøs tegnet et lyst bilde av framtida for IT-bransjen under åpningen av IT-Tinget i Tønsberg onsdag 19. september. (Bilde: Trond Heggelund)
MÅLGRUPPEN: Under IT-tinget i Tønsberg i fjor høst var det mange IT-konsulenter som håper på nye stillingskontrakter som følge av mange nye oppdrag i bransjen. Spesielt er det innenfor offentlig sektor at konsulenthusene nå benytter sine konsulenter. (Bilde: Trond Heggelund)
  • IT

Spådommer om nedgangstider og boblesprekk får ikke IT-tingets 600 deltakere til å skjelve i buksene.

I stedet messet Terje Mjøs om en trygg og sunn framtid:

Frykter bare en ting

– Norsk økonomi vil fortsatt være bra, IT-bransjens prosjekter er solid forankret og det blir foretatt sunne investeringer. Det eneste vi har å frykte er kapringsforsøk av hele kompetansemiljøer og mangel på arbeidskraft, sa Mjøs i sin åpningstale.

ErgoGroup – som står bak IT-tinget, konsentrerer seg om sterkere løsnings- og konsulentsatsing. Selskapet sikter mot en spiss innenfor området konsulenttjenester.

– Flere etterspør nye løsninger. Kundene våre ønsker at vi tar ansvar for drift og forvaltning og at vi kan følge prosjekter fra vugge til grav – med forretningskunnskap og teknologikompetanse, sa Mjøs.

Derfor vil ErgoGroup senere i dag annonsere oppkjøp av et større norsk konsulentselskap. Følg saken her på tu.no

Tekno-sektor

Offentlig sektor utgjør et enormt potensial for IT-bransjen.

– Vi har gjennomført en undersøkelse som viser at det norske folk vil ha – og tar i bruk – offentlige tjenester på nettet. Offentlige tjenester må tilbys digitalt. Det er nå et krav, sa Mjøs.

Han oppfordret bransjen til å ta utfordringen om å gjøre sektoren digital.

IT-tinget har satt ny rekord i antall deltakere med 600.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå