ARKIVNYHETER

It-ministeren: - Ris til eiga ræv

Heidi Grande Røys fikk ros fra bransjeorganisasjonene under dagens pressekonferanse.
Heidi Grande Røys fikk ros fra bransjeorganisasjonene under dagens pressekonferanse.


– Når man ikke vil drive fornying ute i kommunene, er det å gå baklengs inn i fremtiden, sier Røys til Teknisk Ukeblad.

Hennes kjepphest nummer én er å fornye og effektivisere offentlig sektor med digitale hjelpemidler.

– Fredrikstad har ordfører fra Frp og varaordfører fra Høyre. På Stortinget har begge disse partiene gitt meg mye kjeft for at jeg ikke driver nok fornying. Da blir denne formen for budsjettkutt litt merkelig, mener statsråden.Ingen tvang

Hun kan imidlertid ikke pålegge kommunen å fortsette prosjektet.

– Jeg kan heller ikke øremerke midler til dette arbeidet, men overføringene til kommunene er økt med 20 milliarder kroner siden treparti-regjeringen overtok. Når Fredrikstad velger å stoppe digitaliseringen for å kutte i budsjettene, går man glipp av fremtidige gevinster og lager ris til eiga ræv, som vi sier på Vestlandet, kommenterer Heidi Grande Røys.Vil ha gjennomgang

Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) krever dokumentasjon på at det er gevinster å hente på et elektronisk arkiv.

– Politikken dreier seg stadig mer om kontroll, og jeg ønsker skikkelige målinger på det vi gjør. Vi har mange prosjekter på gang, og nå er vi i ferd med å foreta en gjennomgang av alt sammen for å få målbare tall, sier Andersen.

Hun betegner det som trist å legge arkiveringsprosjektet på is.

– Vi ønsker å videreføre dette, men da må vi vite at det er gevinster å hente. I tillegg må vi finne ut hvordan vi skal finansiere hele løpet frem til 2012. Den prosessen er vi i gang med, sier Andersen.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.