IT

IT-minister med litt mer makt

Makt: Rigmor Aasrud tar fatt på statsrådsjobben med litt mer innflytelse enn sin forgjenger.
Makt: Rigmor Aasrud tar fatt på statsrådsjobben med litt mer innflytelse enn sin forgjenger. Bilde: Mona Strande
Espen Zachariassen
20. okt. 2009 - 16:00

Aasrud (49) rykker opp fra vervet som statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet til ministerpost i Fornyingsdepartementet.Usikkerhet

I spekulasjonene som gikk før den nye regjeringskabalen var klar, rådet det en del usikkerhet om hvilke statsråder som skal ha hvilke ansvarsområder.

IKT Norge utfordret den nye samordningsministeren ved Statsministerens kontor, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen på å sørge for samordning av IT-politikken.

Ved kommunikasjonsavdelingen i Fornyingsdepartementet får Teknisk Ukeblad foreløpig informasjon om at IT-politikken fremdeles skal håndteres der.Mer makt

Aasrud starter jobben med en porsjon makt som forgjengeren Heidi Grande Røys fikk gjennomslag for:

Alle store offentølige IT-prosjekter skal godkjennes i FAD i forbindelse med den årlige budsjettkonferansen. Her kan hun gi tommelen ned hvis prosjektene ikke tilfredsstiller et sett med krav. Her står gjenbruk av allerede utviklede løsninger sentalt.Bedøk og data

Rigmor Aasrud er utdannet bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI og har studert informasjonsfag ved Høgskolen i Lillehammer.

Hun var økonomi- og administrasjonsleder ved Hertz bilutleie 1978-85 og avdelingsleder i Aas Data i årene fra 1985 til 1992.

Aasrud var sekretær i Arbeiderpartiets kvinnebevegelse i perioden 1992-1996 og ordfører i Gran kommune i årene 1995 - 2005. Hun ble innvalgt i kommunestyret i Gran allerede i 1983.

Fra 1999 til 2005 var Aasrud styreleder i Hadeland Energi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.