IT

IT-kvinne ble årets gründer

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen overrakte fredag prisen "Startknappen" til leder av IT-firmaet Intergrate AS, Kristianne Storehaug (t.v.). etter at hun ble kåret til årets kvinnelige gründer i 2007 av magasinet Henne. I midten står redaktør i Henne, Ellen Arnstad.
Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen overrakte fredag prisen "Startknappen" til leder av IT-firmaet Intergrate AS, Kristianne Storehaug (t.v.). etter at hun ble kåret til årets kvinnelige gründer i 2007 av magasinet Henne. I midten står redaktør i Henne, Ellen Arnstad. Bilde: Falch, Knut SCANPIX
4. jan. 2008 - 13:04

– Jeg er veldig glad, denne prisen er en anerkjennelse av det arbeidet som jeg og mine ansatte har lagt ned, sier den stolte vinneren av gründerprisen Startknappen som deles ut av magasinet Henne for andre år på rad. Prisen går til en ung, kvinnelig gründer som har utmerket seg med en original idé, et bærekraftig prosjekt og gode resultater.

Kristianne Storehaugs selskap, Integrate AS, holder til i Oslo og har 60 ansatte. Bedriften hjelper store konsern som Telenor og Hafslund å gjøre IT-løsningene deres mer lønnsomme og effektive.

I juryens begrunnelse heter det: «Storehaug bidrar med sitt framtidsrettede produkt til omstilling og innovasjon i næringslivet. Samtidig gir hun kvinner et ansikt innenfor en tradisjonelt mannsdominert bransje. Storehaug har bygget opp en stor bedrift på kort tid. Integrate har et solid overskudd som gjør den i stand til å fortsette å vokse og utvikle arbeidsplasser».

Hemmende IT

Siviløkonomen fikk sin forretningsidé på jobben en dag i 2000. Som bruker av ulike IT-systemer opplevde hun ofte at nettopp IT ofte satte en stopper for de endringene bedriften ønsket å gjennomføre.

– Min forretningsidé var å bygge om IT-systemer for å oppnå mer effektiv og lønnsom drift. Tjenesteorientert IT-arkitektur kalles det vi driver med, sier den ferske prisvinneren.

Etter at ideen var i boks, måtte hun skaffe investorer.

– Det var heldigvis folk der ute som hadde tro på meg, så det gikk bra. Men det er klart at jeg i tunge stunder har måttet gå ned i kjelleren og hente opp igjen lidenskapen, den er det utrolig viktig å ha med seg.

Tøff, men rettferdig

– Hvordan er du som sjef?

– Som sjef er jeg tøff, men rettferdig. Jeg stiller krav til dem jeg har rundt meg. Samtidig er jeg flink til å se hele mennesket. Jeg ser blant annet behov de ansatte har for å kunne kombinere jobben og det familiære.

– Fire av dine 60 ansatte er kvinner. Er du fornøyd med det?

– Nei, det er jeg ikke. Men det er dessverre ikke så lett å finne flinke jenter i denne bransjen. Det må vi få gjort noe med. Jeg er imot kvotering, men veldig for at dyktige kvinner får oppmerksomhet og kommer fram i lyset.

– Blant mange gode kandidater vant Storehaug velfortjent, sier næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) som delte ut prisen.

Statsråden varsler at regjeringen om kort tid vil legge fram en handlingsplan for kvinnelig entreprenørskap.

Gründerprisen Startknappen består av en vase laget av glasskunstner Cathrine Maske. Selve Startknappen er en spesialdesignet brosje laget av knappestøper Natascha Krabbe. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.