IT

IT-kur for spilleavhengige

Tone Strøm-GundersenTone Strøm-GundersenTone Strøm-Gundersen
9. nov. 2007 - 11:56

Arbeidsoppgaver, diskusjonsforum og blogg: IT-selskapet Visma har utviklet en løsning for fjernbasert behandling av spilleavhengige og dermed en helt ny måte å drive behandling på i Norge.

Nå tas den i bruk av Sykehuset Innlandet.

Svensketest

–Dette er et nasjonalt tilbud og vi er svært spent på responsen, sier prosjektleder Øystein Bjørke Olsen på Sykehuset Innlandet HF.

I Sverige har allerede cirka 500 pasienter blitt internettbehandlet.

Ifølge Bjørke Olsen viser etterkontrollen svært gode resultater på svenskene.

Sikker

Spillavhengig-programmet er basert på løsningen MedAxess, som er en løsning for helt sikker kommunikasjon mellom helsepersonell og pasienter via Internett og SMS.

–MedAxess brukes i dag som e-terapi på sju psykiatriske avdelinger. Løsningen sørger for sikker dialog mellom behandler og pasient, men også mellom ulike behandlingsnivåer for eksempel fra sykehus til kommunen, sier Eirill Pettersen Buvik, produktansvarlig i Visma Unique til TU.

IT-doktor

Men mens it-løsningen først og fremst er et supplement til annen behandling her, vil den være hovedløsningen for behandling av spilleavhengighet.

–All kommunikasjonen mellom pasient og terapeut skjer via Internett og telefon, sier Pettersen Buvik. Løsningen tilbyr internettbasert oppfølging av pasienter og diskusjonsforum hvor både pasienter og behandlere kan lese og skrive innlegg om spilleavhengighet. I tillegg til oppgaver inneholder den også elektroniske skjema for kartlegging av pasientens tilstand og nå-situasjon, for å vurdere behandlingsmetode for pasientene.

Vil utvide

Sykehuset Innlandet har kapasitet til å behandle cirka 20 pasienter samtidig.

–Etter at automatene ble borte, har antall spilleavhengige blitt redusert noe. Men nå skal jo Norsk Tipping sette opp nye automater og det blir stadig flere spill på nettet. Vi tror internettbasert behandlingsopplegg kan egne seg for mennesker som kanskje synes det er vanskelig å oppsøke behandling og som eventuelt bor steder der det er langt til nærmeste behandlingsopplegg, sier sykehusets prosjektleder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.