IT

IT-guruen Negroponte til Norge

Trond Heggelund
9. apr. 2008 - 10:28
Vis mer

Det er arrangørene av IT-tinget, ErgoGroup, som har gjort scoopet med å få Nicholas Negroponte til Norge. I bransjen omtales han som IT-forskningens svar på Bill Gates. Det er ingen tvil om at Negroponte er en av verdens mest profilerte IT-personligheter.

En IT-guru

- Vi er veldig glad og solt over å få Negroponte til å tale på IT-tinget, som vil huse mer enn 600 IT-folk. Han er en IT-guru. På IT-tinget vil han presentere sine nåtids- og fremtidsvisjoner, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Merete Solegaard i ErgoGroup.

Les alt om tidligere IT-ting.

Prisen er hemmelig

ErgoGropup vil foreløpig ikke ut med hvor mye de må betale for få Negroponte til Norge, men billig har det neppe vært.

Han er nemlig en av de mest etterspurte talerne i den internasjonale IT-bransjen.

Hadde unik idé

Nicholas Negroponte, som grunnla annerkjente MIT Media Laboratory, var mannen som kom den briljante ideen om å utvikle ultrabillig bærbar-PC for verdens fattige barn.

De siste årene Negroponte fått mye oppmerksomhet for sin rolle som stifter og styreformann i organisasjonen One Laptop Per Child.

One Laptop Per Child er i første rekke et sosialt prosjekt som handler om utdanning for barn i utviklingsland, men ”The $100 laptop” inneholder også en rekke IT-innovasjoner.

Les også: 100-dollar-PC-er brukes til pornosurfing

PC hjelper fattige til å hjelpe seg selv

- Jeg tror at denne skole-PC-en er det som skal til for å hjelpe fattige barn i utviklingsland til å løfte seg selv opp etter skolissene, sier Negroponte.

Negroponte har skrevet en flere bestselgere, har vært med på oppstarten av en rekke virksomheter og er en anerkjent teknologivisjonær.

3D-ekspert også til Tønsberg

I tillegg til Negroponte er det allerede klart at Michael Liebhold fra Institute for the Future vil foredra på konferansen.

Liebhold forsker blant annet på 3D, tilgjengelighet og mobilitet, og har jobbet med forskning og utvikling hos selskaper som Intel, Netscape, Apple og Times Mirror Publishing.

Viktigste møteplassen for IT-folk

- IT-tinget har gjennom mange år bygd seg opp til å bli den viktigste møteplassen i Norge for de som er opptatt av samspillet mellom teknologi, organisasjon og mennesker. I år har IT-tinget 25. års jubileum, noe vi vil feire med tidenes sterkeste program, hvorav flere store internasjonale navn allerede er klare, sier ErgoGroup-sjef Terje Mjøs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.