DATATELE

IT gir mer tid og bedre omsorg

IMPONERT: Det er ikke ofte at statsråder skryter av norskutviklet IT. Onsdag skal helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad snakke om kvalitet og samhandling ved hjelp av moderne teknologi på Ahus.
IMPONERT: Det er ikke ofte at statsråder skryter av norskutviklet IT. Onsdag skal helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad snakke om kvalitet og samhandling ved hjelp av moderne teknologi på Ahus. Bilde: Regjeringen.no
Trond Heggelund
27. apr. 2007 - 11:13

Onsdag 2. mai skal statsråden sammen med flere fremstående representanter fra helse-Norge profilere at Ahus skal bli det mest moderne og pasientfokuserte sykehus i Europa.

Elektronisk pasientjournal hjelper

De norskproduserte IT-verktøyene PPS (Praktiske Prosedyrer i Sykepleiertjenesten) og den elektroniske pasientjournalen DIPS skal bidra til å oppnå denne målsettingen.

Som det første sykehuset i Norge har Ahus besluttet å ta i bruk PPS integrert i elektronisk pasientjournal.

Beslaglegger store ressurser

Helsesektoren er preget av datasystemer som ikke kan ”snakke” med hverandre, og blandingssystemer mellom papirjournal og elektronisk journal.

Dette beslaglegger store ressurser som går på bekostning av pasientomsorg og effektivitet, mener Sylvia Brustad.

Avansert teknologi

Sammen med et nytt sykehusbygg på Ahus som setter pasienten i sentrum, ny organisering av sykepleietjenesten, kunnskapsbasert praksis og avansert teknologi vil dette føre til effektivisert drift som gir mer tid og bedre omsorg av pasientene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.