IT

It-giganter på kjøperaid

17. jan. 2008 - 11:02

At Oracle fortsetter å vokse raskt gjennom oppkjøp er ingen overraskelse.

Få av de store IT-selskapene har vært like kjøpekåte som Oraclesjefen Larry Ellison. 16. Januar gikk det annonserte kjøpet av BEA Systems i boks til den nette sum av 46 milliarder kroner. Til sammenlikning betaler Microsoft 6,6 milliarder kroner for det norske søkemotorselskapet Fast.

Noen i Norge

Med BEA-kjøpet innlemmer de en tidligere brysom konkurrent på infrastruktur programvare. Nå vil BEA bli brukt til å styrke Oracles egen Fusion mellomvare. BEA har en organisasjon i Norge på omkring 15 personer.

—Vi er allerede nummer en innen database og vi har lenge hatt en ambisjon om å få den samme ambisjonen på mellomvare og SOA. Med kjøpet av BEA får vi det. Nå gjenstår det bare å få den samme posisjonen på applikasjoner. Her er SAP større enn oss ennå, sier markedsdirektør i Oracle Harald Løvvik.

Sun kjøper svensk

Mens Oracle gleder seg over sin nye lederposisjon, kjøper Sun nå opp en av Oracles små, men brysomme konkurrenter; det svenske databaseselskapet My SQL.

Sun har sett lyset innen åpen kildekode og MySQL er et av de mest kjente selskapene på dette området.

Åpen kildekode

Faktisk skal databasen være lastet ned over 100 millioner ganger og brukes av både Google og Facebook.

— Suns avtale om å kjøpe MySQL vil befeste Sun sin posisjon som den ledende leverandøren av åpen kildekode baserte produkter, sier adm. direktør i Sun Microsystems i Norge, Knut Alnæs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.