IT

IT-gigant med helsehovedsete i Norge

26. mars 2008 - 07:01

Sammen med sine strategiske partnere innen helseteknologi har HP besluttet å bygge sitt nordeuropeiske senter for helseteknologi i Norge.

Ved siden av resepsjonen i HPs hovedkvarter på Bryn i Oslo vil det snart stå to sykesenger, et kontrollrom og et vell av teknologi som skal brukes til utprøving og demonstrasjon av IT-løsninger for helsevesenet i Norge og andre nordeuropeiske land.

Trondheim og Lørenskog

Det er først og fremst kontraktene med St. Olavs hospital i Trondheim og Nye Ahus i Lørenskog som har plassert HP Norge så sentralt i konsernets helsesatsing.

Her skal helseeksperter innen IT og på det kliniske området møtes for å drive utviklingen av nye løsninger.

HP vil videreføre det tette samarbeidet med Telenor, Microsoft, Imatis og Cisco som de at arbeidet sammen med i se store norske sykehusprosjektene.

St.Olav på tronen

— Målet vårt er å videreføre det som startet med visjonen for St. Olavs Hospital, som i dag kanskje er det fremste sykehuset i verden på IT-siden. De var først ute med å forlange at all informasjon på sykehuset skulle flyte i ett IP-basert nettverk. Nå mange år etter kan alle se hvor fremsynt det var. Derfor er det viktig å utnytte dette forspranget til å drive utviklingen enda videre, sier Roger Morberg som skal lede HPs Health Center of Excellence.

En tast unna inngrep

Cisco har allerede mange ideer til hvordan fremtiden kan bli. Ikke uventet vil mobiltelefonen spille en sentral rolle også innen sykehusene.

- I fremtiden kan et tastetrykk være nok til å planlegge en akuttoperasjon. Det vil være nok til å bestille operasjonsrom og personell til å hente frem alle nødvendige helsedata og å prioritere heisen som pasienten skal fraktes inn med, sier europeisk markedssjef i Cisco Trine Strømsnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.