IT

IT-gigant kutter

Kutt: EDBs konsernsjef Endre Rangnes gjennomfører kutt som også går utover de ansatte.
Kutt: EDBs konsernsjef Endre Rangnes gjennomfører kutt som også går utover de ansatte. Bilde: Scanpix
Espen Zachariassen
21. apr. 2009 - 09:25
Vis mer

EDB kutter 100 til 150 stillinger, skriver nyhetsbyrået TDN Finans. Bruken av innleide konsulenter reduseres, ifølge Hegnar Online.

Til tross for rekordsalg med kontrakter for fem milliarder kroner siste kvartal, og en ordrereserve på mer enn 14 milliarder kroner, skal konsulenthuset kutte kostnadene med 400 millioner kroner.

Nedgang

Årsaken er nedgang eller redusert lønnsomhet innen flere forretningsområder, og konsernet forbereder seg på dårligere tider.

Snaut halvparten av kuttene skal tas i staben. De ansatte teller 6200 hoder i 13 land, og konsernet omsetter for åtte milliarder kroner årlig.

EDB har tidligere varslet nedbemanninger: EDB kutter 400 hoderIkke fornøyd

– Vi er ikke fornøyde med resultatutviklingen, og en forverret markedssituasjon gjør at vi har iverksatt et forbedringsprogram. Blant annet vil vi gjennom dette programmet redusere de årlige kostnadene med 400 millioner kroner, hvorav personalrelaterte kostnader utgjør 150 millioner kroner, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

Meldingen kom da selskapet la frem sitt kvartalsresultat tirsdag morgen.

Svakere

I en pressemelding tirsdag morgen er beskriver EDB et svekket marked med pressede priser.

– IT-tjenestemarkedet i Norden har blitt gradvis svakere gjennom første kvartal 2009, spesielt innen konsulentområdet. Det er ventet at markedet fortsatt viser svak utvikling i tiden fremover og dette gir seg utslag i lavere kapasitetsutnyttelse og prispress på enkelte tjenesteområder, skriver selskapet.

Kostnadskuttene skal gjøres innenfor alle forretningsområder.

Opptur

Outsourcing utgjør lyspunktet i bransjen:

– Innen outsourcing er det økt aktivitetsnivå, og analysebyrået IDC venter at dette segmentet vil vokse i tiden fremover, skriver EDB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.