IT

It-drift stopper innovasjon

KUTT: Bedrifter flest er mer opptatt av at it skal kutte kostnader enn å bidra til nyskaping og økt konkurransekraft.
KUTT: Bedrifter flest er mer opptatt av at it skal kutte kostnader enn å bidra til nyskaping og økt konkurransekraft. Bilde: Colourbox

En ny studie blant 500 europeiske it-sjefer viser at de fleste bedriftene ikke bruker sine it-budsjetter smart nok.

Hos 60 prosent av virksomhetene går størstedelen av budsjettet med til drift og vedlikehold av eksisterende systemer.Konkurranse

Dette hindrer innovasjon og reduserer virksomhetenes konkurransekraft, ifølge en pressemelding fra SAP, som har bestilt undersøkelsen.

Den viser at virksomhetenes største utfordring er å finne den strategisk riktige fordelingen av it-budsjettene mellom de tre kjerneområdene drift, vedlikehold og innovasjon.

De europeiske it-sjefene er enige om at de i langt større grad bør fokusere på innovasjon i sin strategi for å forbedre virksomhetens produktivitet og resultater.

Ingen kontroll med datavekstenMer til nyskaping

I gjennomsnitt bruker virksomhetene 77 prosent av sine it-budsjetter på drift og vedlikehold.

Ifølge it-sjefene selv er dette for mye.

De mener at minst 30 prosent av bør gå til innovasjon og investeringer i ny teknologi.

En tredel sier at deres nåværende strategi er mer fokusert på å holde eksisterende systemer i gang enn å bidra til å skape forretningsmessige resultater.

Seks av ti it-sjefer mener at en slik strategi har forhindret dem i å sette inn ressurser på nyskapende virksomhet.

It-sjefen får mer maktRammer prestasjon

Dette går utover produktiviteten, mener nær halvparten av deltakerne i undersøkelsen.

Mer enn halvparten mener at it kunne levert langt mer verdi til deres virksomhet hvis en større andel av it-budsjettet hadde vært forbeholdt innovasjon.

Som en direkte konsekvens av dette mener 43 prosent av it-sjefene at de går glipp av potensielle besparelser, og 38 prosent sier at det har skadet virksomhetens konkurranseevne.Mye å vinne

SAP sitter på dokumentasjon som viser at europeiske virksomheter som bruker mer enn 40 prosent av it-budsjettet på innovasjon har betydelig høyere omsetning og marginer enn virksomheter som kun bruker 25 prosent.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.