IT

IT-bransjen: Tørken har begynt

Espen Zachariassen
16. sep. 2008 - 14:51

Risikokapital for ny teknologi på IT-markedet har tørket bort, ifølge IKT Norge.

Direktør for næringsutvikling, Fredrik Syversen er bekymret for at gode prosjekter ikke får tilført kapital til knoppskyting og ser allerede tegn på at nyskapingen bremser opp.

Krevende

– Hvis du kommer med ny og revolusjonerende teknologi på markedet i Norge nå, skal du være flink til å hente inn midler uten tilgang på offentlige kilder, sier Syversen.

IKT Norge ser også dystre utsikter for de store konsulenthusene.

Konsulentsmell

– I forrige nedgangsrunde ved årtusenskiftet skrudde kundene igjen IT-krana. Også denne gang tror jeg store utviklingsprosjekter med mye konsulentbruk vil få en smell. Det vil i første rekke ramme de store selskapene med store bedriftskunder, sier Syversen og trekker frem Cap Gemini, Accenture, Ergo Group og Bouvet.

Oljeprisen synker stadig, og det kan bidra til ytterligere oppdragstørke.

Oljepris avgjør

– Foreløpig har oljeselskapene store overskudd, men hvis oljeprisen faller til 80 dollar fatet, kommer de til å se på kostnadene. Da er IT det første de ser på for å redusere utgiftene, sier Fredrik Syversen.

Han tror at den høye aktiviteten med IT-prosjekter i offentlig sektor kan veie opp en del for nedgang i privatmarkedet.

Oppdrag mot lav konjunktur

Cap Gemini Norge mener selskapet ikke bør kutte i bemanningen.

– Selv om antall prosjekter vil gå ned eller bli lagt på is i en periode, vil det fortsatt være et behov for å sette i gang prosjekter som er nødvendig for kundene nettopp for å møte en lav konjunktur, som kostnadskutt og effektivisering, sier administrerende direktør Kjell Andre Engen.

Les mer om finanskrisen:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.